Markéta Hejdová

Všestranná hudebnice

Zlatý oříšek jsem získala v roce 2014

Moje úspěchy:

//Mezinárodní kytarová soutěž Zruč n. S. – 1. místo, 2014; //Mezinárodní kytarová soutěž PRAGuitarra classica – 1. místo kytara, nahrávka pro ČRo Vltava, 2014; //Národní soutěž ZUŠ krajské – 1. místo, 2014, nejvyšší možné ocenění pro tuto věkovou kategorii v ČR; //Celonárodní literární soutěž Rosteme s knihou (Svět knihy) – 1. místo, 2014; //PRAGuitarra classica - 2. místo kytara, 2013; //Jarní petrklíč - Zlatá stuha kytara, 2013; //Jarní petrklíč - Zlatá stuha kytara, 2012; //Jarní petrklíč - Zlatá stuha zpěv, 2012; //Jarní petrklíč – Stříbrná stuha, kytara, 2014; //ZUŠ krajské kolo - 1. místo zpěv. 2012, nejvyšší možné ocenění pro tuto věkovou kategorii v ČR; //Slánka - 1. místo recit. 2013; //Pražský pěvec - 3. místo zpěv, 2012; //Mezinárodní literární soutěž Kladenská Veverka – 3. místo, 2014; //ZUŠ okresní kolo - 1. místo trio kytara, 2013; //Slánka - 3. místo recit. 2012; //K. Skřivánek okresní kolo – č. uznání zpěv, 2013; ///// Úspěchy společně se sestrou: //Národní finále Dětské Porty – 2. místo, 2014; //Oblastní kolo Dětské Porty – 1. místo, 2014; // účinkují jako hosté na Folkovém kvítku a Národním finále („dospělé“) Porty 2014 a dalších festivalech; //Společně zaranžovaly a nahrály CD s písničkami pro děti; //Natočily písně pro pořad ČT.

Co právě dělám?

26.09.2019
Hurá!
Zlatému oříšku se podařila neuvěřitelná věc: společně se sponzorem ASKO a. s. mi darovali mojí první kytaru se snímačem!
Mám nepopsatelnou radost, protože elektroakustická kytara mi dlouho chyběla… A tato nová mi pomůže při účinkování na větších koncertech a festivalech, na větších pódiích.
Mnohokrát děkuji!
Markéta

03.09.2017
Zdravím všechny účastníky i fanoušky Zlatého oříšku.
Ústřední kolo soutěže ZUŠ pro mě dopadlo výborně - 1. místo a zvláštní ocenění za skladbu Leo Brouwera – Danza del Altiplano.
Stala jsem se držitelkou titulu Mladý kytarista roku 2017, který je udělován při Mezinárodním bienále kytarové soutěže v Kutné Hoře. Velice si tohoto titulu vážím – je to ocenění výsledků mé snahy a zároveň mě těší, že jsem se připojila ke všem mnou obdivovaným skvělým kytaristům, kteří toto ocenění získali přede mnou (stejně, jako to cítím se Zlatým oříškem).
Největším zážitkem prázdnin bylo, že jsem se i díky podpoře Zlatého oříšku mohla zúčastnit Kytarového festivalu v Mikulově. Byl to velmi náročný týden čerpání zkušeností a zážitků – výuka v mistrovských třídách – individuální lekce se Zoranem Dukićem, Stefanem Schmidtem, Petrem Saidlem, Thomasem Offermannem, přednášky, kytarový orchestr, odpolední a večerní koncerty kytarových hvězd; na závěr jsem si zahrála na koncertě účastníků – na stejném pódiu v sále na zámku. Také jsem si procvičila angličtinu. Bylo to skvělé, získané poznatky budu dlouho využívat.
Přeji všem hodně sil do nového školního roku! Markéta

01.05.2017
Zdravím všechny fanoušky i účastníky Zlatého oříšku. Vezmu to chronologicky: Se sestrou Janou jsme obhájily 1. místo v národním finále Dětské Porty 2016. Znovu jsem získala 1. místo v celostátní kytarové soutěži PRAGuitarra clássica 2016. Znovu s Janou jsme v témže roce vyhrály 1. místo Hradeckého Giterreanda a staly se absolutními výtězkami. Moc jsem se těšila do Zruče nad Sázavou na mezinárodní kytarovou soutěž. Přestože jsem byla ubytovaná v hotelu u železničního přejezdu (bývalé nádraží), kde celou noc bimbalo výstražné znamení a hlučně brzdily vlaky (druhý den ráno jsem měla hrát jako první v 8:30), podařilo se mi ulovit a obhájit 1. místo. Se sestrou jsme obdržely 1. místo v národním finále soutěže Folky Tonk (2017). Letos jsem opět vybojovala 1. místo v celostátní kytarové soutěži PRAGuitarra clássica. Také jsem uspěla v okresním kole olympiády v anglickém jazyce – získala jsem 1. místo jak v roce 2016, tak 2017. Škoda, že dál se v mé kategorii nepostupuje. Účastním se Národní soutěže ZUŠ ve hře na kytaru – v krajském kole jsem dosáhla na 1. místo, ocenění absolutního vítěze, a ocenění za interpretaci skladby od Miguela Llobeta – Canco del lladre. Chystám se na ústřední kolo, jsem zvědavá, jak to dopadne. Zatím se mějte hezky, Markéta

01.11.2015
ZDE PRO JISTOTU PŘIKLÁDÁM PŘÍSPĚVEK Z PROFILU, KTERÝ MÁME SPOLEČNÝ SE SESTROU JANOU:

Ahoj, dobrý den,
zdravíme všechny účastníky ZO 2015 a hlavně paní I. Raškovou a pana J. Kotmela. Přejeme hodně štěstí a pevné nervy! (Máme to ještě v živé paměti a tak jsme v myšlenkách s Vámi).
Ani nevíme, jak to uteklo, dlouho jsme nepsaly, co děláme, takže stručně: např. Markéta získala 1. místo v Mezinárodní kytarové soutěži ve Zruči n. S., hrály jsme jako jediní dětští hosté na národním finále Porty v Řevnicích, (moc hezké muzikantské setkání s V. Neckářem, L. Filipovou a P. Kocmanem). Potom, co jsme vyhrály Zlatý oříšek Středočeského kraje, jsme zvítězili v oblastním a posléze národním finále Dětské Porty 2015 (s vlastními písněmi). Markéta obhájila opět 1. místo v kytarové soutěži PRAGuitarra classica 2015, (nahrávka pro ČRo Vltava); 2. místo v oblastní recitační soutěži Slánka, čestné uznání krajská Dětská scéna; obhájila 1. místo v Celonárodní literární soutěži Rosteme s knihou (Svět knihy 2015); Stříbrnou stuhu Jarního petrklíče – kytara; v tvrdé konkurenci získala 2. místo v soutěži Pražský pěvec 2015. Mezitím Jana získala výborné 2. místo v kvalitně obsazené pěvecké soutěži ZUŠ, zúčastnila se několika olympiád s dobrými výsledky, úspěšně provedla dva absolventské koncerty ZUŠ. Společně jsme vyhrály středočeskou soutěž Labyrint v hudbě – kat. kapela a Markéta kat. – sólo. V květnu jsme vyhrály 1. místo v národním finále Folkového kvítku (výhradně vlastní písně) a mohly si tak zahrát na Dnech Umělecké besedy na Vyšehradě a na festivalu Žalmanův folkový Kyjov (na podiu jsme se střídaly s Druhou trávou s R. Křesťanem i slavnými Poutníky – dojemná atmosféra oslav 45. výročí kapely).
Tak ještě jednou – držte se, ať porota správně rozhodne!

Jana a Markéta

Zlatý oříšek Vám přinášejí