Sofie Erbsová

canicross, běh

Nominaci jsem získala v roce 2021

Moje úspěchy:

1. místo Mistrovství Evropy v Canicrossu 2019
1. místo Mistrovství České republiky v Canicrossu 2021
1. místo krosový pohár ČR 2019
1. místo krosový pohár 2021
1. místo Běžec Podblanicka 2021
Naděje Královéhradeckého sportu 2019

2023 - 1. místo Mistrovství světa v canicrossu Young girls 11 - 14 let, Leipa, Německo

2023 - 1. místo MČR v canicrosuu (kategorie dívky 11 - 14 let)

2022 - 1. místo MČR v canicrossu (kategorie dívky 11 - 14 let)

2022 - 3. místo na Mistrovství světa v canicrossu, kategorie Young girls 11 - 14 let

2022 - 5. místo v závodě ve skijeringu v kategorii dospělých

Byla jsem nominována za:

významné úspěchy v České republice i zahraničí v běhu se psem a crossu

Co právě dělám?

31.10.2023
Tento víkend jsem v Německu na Mistrovství světa ICF získala titul Mistryně světa. Závodila jsem s Merlinem v kategorii Young girls tedy věkové skupině 11 až 14 let. Závod byl dvouetapový a byl poměrně náročný, protože celý víkend pršelo a trať byla opravdu bahnitá. My to ale máme rádi a tak nás to moc bavilo. Hned první den jsme si vyběhli slušný náskok 34 sekund a další den přidali ještě další vteřinky, takže druhou Nizozemku jsem porazila více než o minutu. Na trati 2,3 km jsme měli s Merlinem průměrné tempo 2:40 na kilometr. Splnila jsem si svůj dětský sen a jsem strašně šťastná, že po zlatu z mistrovství republiky a z mistrovství Evropy mám i titul nejvyšší, titul mistryně světa. A jsem také moc ráda, že ho ho spolu se mnou i můj Merlin, protože už je mu 9 a půl roku a nikdo neví, kolik dalších závodů se mnou bude moci absolvovat. Moc děkuju jemu, za to jaký je bojovník, a všem, kteří mi dodávali podporu a povzbuzení.

25.09.2023
Letošní sezónu jsem se kromě canicrossu věnovala také atletice, hlavně běhu na 600 a 800 metrů a přespolnímu běhu. Změnila jsem oddíl i školu a nyní závodím za SK Jeseniova. V minulém týdnu jsme jako oddíl vyhráli Přebor Prahy a já jsme si na něm zaběhla osobní rekord na 800 metrů. Se školou se nám podařilo vyhrát celorepublikovou soutěž Pohár rozhlasu v mladších žákyních. Letos běhám také běžecký seriál Běhej Zámky, kde jsem zatím ve své kategorii na prvním místě.
Co se týče canicrossu, tam se mi letos také hodně dařilo. Vyhrála jsem všechny závody, ve kterých jsme nastoupila, včetně nominačního závodu na Mistrovství světa v německé Leipě, kam koncem října odjíždím. Tento víkend jsem také potřetí v řadě vyhrála Mistrovství České republiky v canicrossu v kategorii Dívky 11 - 14 let. Velké naděje tedy upínám na mistrovství světa, kde bych chtěla alespoň obhájit loňské bronzové umístění. Držte mi palce :-)

05.10.2022
V sobotu jsem běžela Běh Zámeckým parkem ve Vlašimi a jelikož to byl už můj pátý závod během 7 dnů, neběželo se mi vůbec dobře. Nakonec jsem doběhla na třetím místě a snad potvrdila své vítězství v seriálu Běžec Podblanicka Juniorcup 2022. Teď si pár týdnu zase odpočinu, v plánu mám jen několik závodů do konce roku a už se těším až zahájím novou sezónu s Merlinem na běžkách v kategorii skijering :-)

30.09.2022
V září jsem si opravdu pořádně zaběhala. Posbírala jsem dvě první místa v krosových závodech (Inov-8 Kokořínský kros, Uhříněveský běh Prknovkou - tam jsem získala i další zlato v rodinné štafetě s tátou) a také jsem získala zlato v canicrossovém závodě Manmat canicross Okolohradce a zlatou jsme s Merlinem získali i tento víkend na Mistrovství republiky České republiky v canicrossu na Hluboké. Září pro mě má tedy opravdu barvu Zlata :-)
Moc si ale neodpočinu ani v říjnu, už zítra se chystám do Vlašimi nasbírat nějaké body do seriálu Běžec Podblanicka.

15.07.2022
Aktivně se připravuji na další běžeckou sezónu, teď zrovna trénuji i na dovolené. Je tu horko, ale příprava v něm se mi bude hodit. Další závod s Merlinem máme už v polovině srpna.
Rozhovor se mnou o Mistrovství světa ve Francii můžete najít v aktuálním červencovém vydání časopisu Pes přítel člověka.

17.05.2022
V sobotu 14. 5. jsem se zúčastnila Zručského májového běhu v krásném prostředí místního zámku. Ze závodu jsem si odvezla zlatou medaili, pohár a předsevzetí, že se do tohoto krásného města znovu podívám.

06.05.2022
Před dvěma dny jsme se vrátili z Mistrovství světa v canicrossu z Francie, odkud jsem si přivezla krásnou bronzovou medaili. Stříbro mi uteklo jen o dvě sekundy, ale i tak si medaile z MS moc vážím, protože konkurence 26 dívek z celého světa byla obrovská a já byla v kategorii 11 až 14 let nejmladší. Závod byl dvouetapový, po prvním dni jsem byla druhá s šestivteřinovým náskokem na dělené třetí místo, ale v nedělní etapě jsem se nevyhnula pádu a zranění. Přesto jsem ještě dokázala uhájit stupně vítězů a na to jsem moc pyšná, že jsme to s Merlinem nevzdali.
Teď nechám Merlina, protože už je psí stařík, chvilku odpočívat a vrhnu se zase na běžecké a atletické závody.

11.04.2022
O víkendu jsem závodila ve Stříbře na "Stříbrském sprintu - závodech psích spřežení", kde se mi podařilo s Merlinem zvítězit. Nyní se připravuji na Mistrovství světa v canicrossu ve francouzském Pledran, kam odjíždíme za 14 dní. Jsem nervózní, ale moc se těším. Budu tam v kategorii nejmladší, ale rozhodně to ostatním holkám nedám zadarmo :-)
No a příští týden mě ještě čekají přijímačky na víceleté gymnázium. Držte nám palce :-)

10.02.2022
Běhu zimní sezóna tolik nepřeje, individuálním disciplínám sportu psích spřežení ale ano. Máme za sebou s Merlinem svůj první závod na běžkách ve skijeringu na Lesné v Krušných horách. Uháněli jsme průměrným tempem 25,3 km/hod a dojeli si pro krásné páté místo v kategorii dospělých.

Zlatý oříšek Vám přinášejí

Hlavní partner

Partner

Partneři soutěže