Klára Gibišová

hra na klavír

Zlatý oříšek jsem získala v roce 2017

Moje úspěchy:

: Absolutní vítěz celostátní soutěže ve hře na klavír Prague Junior Note 2017, první místo v klavírní soutěži Karlovarská růžička 2017, první místo na soutěži Mladí pianisté na klavíru Steinway 2017, první místo v Ústředním kole klavírní soutěže ZUŠ 2017 a zvláštní cena poroty za interpretaci skladby P. I. Čajkovskij - Zpěv skřivánka, první místo v Krajském kole klavírní soutěže ZUŠ 2017, první místo v celostátní soutěži Prague Junior Note 2016, první místo v klavírní soutěži Mladí pianisté na klavíru Steinway 2016, první místo v klavírní soutěži Karlovarská růžička 2016 a cena pro nejmladšího účastníka, první místo ve čtyřruční hře na klavír Per Quattro Mani 2016 a zvláštní cena poroty za vynikající provedení skladby M. Dlouhý - Touha + ocenění za nejmladší účastníky, první místo na mezinárodní soutěži Beethovenovy Teplice 2016 a cena poroty Nejmladší oceněný účastník.

2023 - Elevato, piano (Portugalsko) - 2. cena

2023 - Musicarte festival, Tiggiano(online) - Absolutní vítěz

2023 - Prague Junior Note - Absolutní vítěz, 1.cena ve třetí kategorii, Cena studenstké poroty, Cena hudební mládeže Saské ministryně pro Evropu

2023 - Royal Sound Music Competition, 1. místo, Grand Prize, Cena za nejvýraznější výkon a pozvání na koncert vítězů a masterclass do Toronta

2023 - Orbetello piano competition international(online)- 1. místo

2023 - S.E. APHRODITE VOICE INTERNATIONALMUSIC & DANCE COMPETITION - ONLINE - Grand prix junior star, hlavní cena v kategorii klavír do 15 let.

2022 - International music competition Paris - 2. cena

2022 - International Piano Competition
“Città di San Donà di Piave” - 1.místo (online soutěž)

2022 - Prague Junior Note - 1. místo, + Cena „Cataplasm 2022“ (profesionální nahrávky v Pianosalonu Machart Piana v Praze)
+ Cena hudební mládeže Saské Ministryně pro Evropu „Jugendmusikpreis der Sächsischen Europaministerin“a koncert v Bruselu.

2022 - Mezinárodní klavírní soutěž Merci, maestro (Brusel) - 1. místo

2022 - Broumovská klávesa - 1. místo

2021 - Elevato Piano Competition 2021 2.místo

2021 - Prague Junior Note - první místo

2021 - Mladí pianisté hrají na klavíru Steiway - Absolutní vítěz soutěže.

2020 - Mezinárodní hudební soutěž v New Yorku - Manhattan International music competition - Zlatá medaile v kategorii Piano - Junior (do 15 let)

2020 - Mezinárodní klavírní soutěži "V Krystian Tkaczewski International Piano Competition" - 1. místo

2020 - Prague Junior Note - první místo s plným počtem bodů od všech porotců.

2019 - Prague Junior Note 2019 - Absolutní vítěz soutěže

2019 - Mladí pianisté hrají na klavíru Steinway - 1. cena a zvláštní cena za interpretaci skladby J. Sibelia - Arabeska

2019 - Mezinárodní klavírní soutěž Mozart, Frascati (Roma) - Absolutní vítěz

2018 - Soutěž Prague Junior Note 2018 - opět jsem se stala absolutním vítězem.

2018 - 1. cena na soutěži Mladí pianisté hrají na klavíru Steinway a Zvláštní cena za provedení skladby J. Haydna

2017 - Chtěla bych se podělit o radost hned ze dvou soutěží, kterých jsem se zúčastnila v listopadu. První byla Mezinárodní soutěž Amadeus 2017(zmiňuji ji v nominačním videu). Tam jsem získala 1. cenu, Mimořádnou cenu poroty za nejlepší výkon v I. - III. kategorii a navíc Cenu za interpretaci skladby W. A. Mozarta. Jen o pár týdnů později jsem byla na své nejtěžší soutěži - Mezinárodní dvoukolová soutěž Virtuosi per musica di pianoforte. Zde jsem kromě ceny pro nejmladšího účastníka získala 1. místo v kategorii do devíti let, zároveň titul Laureát první kategorie a dokonce i Cenu pro nejúspěšnějšího českého účastníka. A po tom všem soutěžním vypětí jsem hned spěchala zpátky do Prahy, kde jsem si večer opět zahrála se smyčcovým orchestrem Fénix (kterému za tu příležitost děkuji) - tentokrát v krásných prostorách Paláce Žofín. A teď už pilně pracuji na nových skladbách.

Co právě dělám?

03.12.2023
Listopad byl pro mě velkou zkušeností. V České Lípě, v rámci festivalu Lípa musica, jsem měla svůj první sólový recitál. Byl to krásný pocit, že celý plný sál přišel jen a jen na mě.
O pár dnů později jsem si zahrála na Zámku Trmice.
A na školní akademii jsem opět doprovodila Adama Plachetku na klavír a nově-svoji třídu na bicí.

31.10.2023
V říjnu jsem měla také pár hezkých zážitků s klavírem. Nejdříve jsem se setkala s kamarády z různých soutěží, akademie ManART a Zlatého oříšku na udílení cen Hračka roku. Večer jsme si užili i společným muzicírováním.
A společně s dalšími kamarády jsem se vydala na Univerzitu do Ostravy na koncert vítězů studentské poroty Prague Junior Note. I zde vládla pohoda a radost z hudby a společných setkání.
Nyní se těším na svůj první velký sólový recitál v České Lípě, na festivalu Lípa musica (2.11.) a na koncert na zámku Trmice (14.11.)

04.10.2023
Školní rok sotva začal a já mám za sebou první koncerty a festivaly. První byl hned na začátku září - Zlatá Pecka s Dagmar Peckovou. Jeden koncert byl v Pardubicích v nově otevřené Gočárově galerii v automatických mlýnech. Kromě svého nového sólového programu jsem doprovodila i paní Peckovou. Stejný program jsme odehráli na Nuselské radnici.
Den před mými narozeninami byl odvysílán dokument Skromný klasik Luboš Sluka, pro který jsem před lety natáčela skladby L. Sluky.
Vyšel se mnou rozhovor pro Britské listy a byl odvysílán pořad na ČT DÉČKO, který se mnou natáčely děti z pořadu Wifina.
Zúčastnila jsem se skvělého semináře s panem profesorem Ivanem Klánským, kde jsem dostala spoustu skvělých rad jak pracovat s novými skladbami.
A hlavně-stala jsem se ambasadorkou Roku české hudby spolu s pěvci Gabriela Beňačková a Pavel Černoch, dirigent Jakub Hrůša, choreograf Jiří Kylián, houslista Josef Špaček a kvarteto Pavel Haas Quartet.
A nyní už se těším na Festival Lípa musica, kde 2.11. zahraji témeř celý recitál.

28.08.2023
Prázdniny pomalu končím a já se těším na nejbližší koncerty.
Měla jsem na ně skvělou přípravu. Nejdříve jsem strávila nádherný týden na klavírních kurzech v Mikulově, kde byl mým lektorem skvělý Lukáš Klánský. Byl to týden intenzivního hraní, ale i smíchu a zážitků s kamarády.
Z Mikulova jsem se rychle přemístila do Kroměříže. Tam jsem měla první setkání stipendistů akademie MenART s mým milým mentorem Ivo Kahánkem.
Teď potřebuji vstřebat všechny rady, natrénovat nové skladby a nabrat síly na blížící se koncerty. Hned v září opět vystoupím na festivalu Zlatá Pecka s Dagmar Peckovou. Přijďte se podívat 6.9. do Pardubic, nebo 7.9. na Nuselskou radnici v Praze. Ráda vás uvidím.

14.08.2023
Na začátku srpna jsem hrála v Torontu na koncertě vítězů Royal Sound Music Competition, kde jsem získala hlavní cenu.
Užili jsme si i spoustu společných výletů s ostatními soutěžícími, např. Niagarské vodopády, Torontské akvárium a CN Tower. V blízké době se chystám na klavírní kurzy do Mikulova a první setkání stipendistů akademie Menart v Kroměříži.

27.07.2023
Místo dovolené jsem se vydala na mezinárodní soutěž do Portugalska a ve velmi silné konkurenci jsem získala druhé místo.
Samozřejmě zbyla trocha času na dovádění u moře a poznávání krásného města, Porto.

07.07.2023
V červnu jsem se zúčastnila ještě jedné online soutěže v Itálii, kam jsem byla jako absolutní vítěz pozvána na super finále. Z časových a trochu i finančních důvodů jsem se však spokojila jen se zaslaným diplomem.
Byla jsem také pozvána do Karlových Varů, kde jsem v rámci Filmového festivalu zahrála na Garden party před hotelem Imperial.

23.06.2023
Se závěrem školního roku jsem měla pár zážitků, o které bych se ráda s vámi podělila. A na všech je zmíněn i Zlatý oříšek.
Nejprve byl se mnou rozhovor v časopise Svět ženy, který sám čerpal i ze stránek Zlatého oříšku.
O pár dnů později k nám přijeli natáčet z ČT Déčko a mezi mými diplomy nechyběl ani diplom ze Zlatého oříšku.
A nakonec jsem byla v pořadu Dobré ráno z Ostravy, kam jsem jako jednu ze svých trofejí vzala i sošku Zlatého oříšku:-D
O prázdninách mě čeká soutěž v Portugalsku a koncert vítězů v Torontu, tak mi, prosím, držte pěsti.

12.06.2023
Prague Junior Note je má nejoblíbenější soutěž. Tento víkend jsem se jí zúčastnila již po deváté a získala jsem samé krásné ceny. Kromě prvního místa v mojí kategorii jsem se stala absolutním vítězem soutěže, získala jsem první cenu i od studentské poroty a cenu hudební mládeže Saské ministryně pro Evropu. Čeká mě za to několik koncertů, na které se už teď moc těším.

05.06.2023
Noc kostelů jsem strávila ve Vídni. Hrála jsem v nádherném kostele Karlskirche, jako host Boni Pueri. Další den jsme se všichni vyřádili v Prátru.
A mám velikou radost, že jsem se z online kola dostala do finále soutěže Elevato piano a tak si v létě udělám výlet i do Portugalska. Moc se těším. Držte mi pěsti, jsou velmi zajímavé ceny.

22.05.2023
Mimo všech krásných soutěžních úspěchů jsem měla tu čest vystoupit na koncertě ke 100.narozeninám Českého rozhlasu. Na obrovském pódiu v Riegrových sadech jsem vystoupila spolu s dětským sborem Českého rozhlasu a Z. Svěrákem.Celou akci, na kterou přišlo přes 20 tisíc diváků jsme zahájili písní Chválím tě Země má. Celý koncert přenášel Český rozhlas.

20.05.2023
Zkusili jsme poslat nahrávky i na soutěž do Toronta a máme obrovskou radost z dalšího úspěchu. Získala jsem první cenu (Grand prize), Cenu za nejvýraznější výkon a jako bonus pozvání na koncert vítězů do Toronta a masterclass s jedním z porotců. Asi tedy budeme muset změnit plány na dovolenou :-D

08.05.2023
Další krásný úspěch, o který se chci s vámi podělit, je 1.místo na mezinárodní klavírní soutěži Orbetello piano v Itálii. Byla také "jen" online, ale radost mám velikou. Ono je těžké zaujmout mezi mnoha nahrávkami různé kvality záznamu i klavíru, na kterém jsou nahrávky pořízeny.

06.05.2023
Tentokrát se jdu podělit o radost z možnosti mého dalšího rozvoje. Již potřetí jsem byla přijata do prestižního stipendijního programu MenArt, kde mi bude mentorem skvělý klavírista, profesor Ivo Kahánek. Moc se na tuto zkušenost těším, stejně jako na ostatní uchazeče, kamarády, se kterými se znám z mnoha soutěží.

01.05.2023
Na konci dubna jsem byla pozvaná do DVTV. Velmi milý rozhovor se mnou vedla Daniela Písařovicová. Krátkou ukázku si můžete poslechnout na youtube DVTV, celý rozhovor je na DVTV pouze pro předplatitele.
https://www.dvtv.cz/redirect?to=/videos/ve-12-letech-sbira-svetova-oceneni-asi-jsem-zazracne-dite-jsou-to-hodiny-driny-ve-skole-nechapou

02.04.2023
V pondělí 27.3. jste mě mohli vidět a slyšet v pořadu Snídaně s Novou. V krátkém vstupu jsme pozvali nadané děti do dalšího ročníku stipendijního programu MenART.
A dnes jsme se dozvěděla nádhernou zprávu-vítězství v online soutěži na Kypru "S.E. APHRODITE VOICE INTERNATIONALMUSIC & DANCE COMPETITION", kde jsem získala hlavní cenu v kategorii dětí mladších 15 let.
A na Velikonoce se chystám do Brna, kde na dvou koncertech zahraji skladby Z. Merty, které pro mě složil už v době covidu. Přijďte se také podívat a poslechnout další hudebníky.

05.03.2023
Ráda bych s vámi sdílela svoji radost z nádherného koncertu k příležitosti 199. výročí narození Bedřicha Smetany.
Měla jsem tu obrovskou čest zahrát si v Národním divadle, ve vyprodaném sále, kde bylo téměř tisíc lidí. Před tak velkým publikem jsem ještě nikdy nehrála. Cítila jsem obrovský respekt k tomu sálu, ale hrálo se mi opravdu báječně. Děkuji za tuto příležitost a děkuji všem, kdo mě podpořili a pomohli mi.
Příští týden mě čeká menší koncert v Norsku a v dubnu se těším do Brna, kde si znovu zahraji s filharmonií skladby Z. Merty.

28.12.2022
Ráda bych se podělila o další krásné zážitky a milá setkání.
Nejprve jsem měla koncert v Opavě, v rámci festivalu Magický klavír v proměnách času. Hned po koncertě jsem spěchala zpátky do Prahy, na školní akademii v Lucerně, kde jsem mimo jiné doprovodila Adama Plachetku.
O pár dnů později jsem byla hostem Vánočního koncertu Boni Pueri.
Zahrála jsem i na firemním večírku ČSOB, kde jsem se setkala s Markem Ebenem a musím potvrdit, že je to velmi milý a galantní muž.
Těsně před svátečními dny jsem měla koncert u nás v Bašti, kde jsem zahrála svůj program, který jsem proložila koledami a vánočními písněmi. Zazpívala si se mnou i místní zpěvačka Vanesa a chvíli jsme si dokonce vyměnily role. Bylo to krásné odpoledne, ale jak už to u nás bývá, musela jsem spěchat dál. Večer jsem měla koncert v Újezdě nad Lesy, kde jsem potěšila zejména seniory.
A obrovskou radost mám z přijetí mezi členy klubu PETROF Art Family - volného sdružení umělců. Je to pro mě veliká čest a těším se na další spolupráci.

09.11.2022
Sdílím radost z úspěšného koncertu v Broumově, kde jsem si v krásném sále Petrof, v Broumovském klášteře, opět zahrála s panem profesorem Kahánkem a také svůj sólový program.
Také se pilně připravuji na výroční koncert naší ZUŠ Ilji Hurníka, který bude 21.11. v sále Bohuslava Martinů. Zde si zahraju s naším skvělým školním orchestrem a čtyřručně s mojí kamarádkou. Už se moc těším. Přijďte se na nás podívat.

13.10.2022
Nedávno jsem se zmiňovala o koncertě vítězů v Belgii a dnes už se můžu podělit o nádherné zážitky s tím spojené. Koncert se konal v hotelu Hilton v Bruselu a návštěvníci náš výkon ocenili potleskem ve stoje. Pořadatelé pro nás zajistili i prohlídku Parlamentu EU a setkání s europoslancem ČR. Podívali jsme se tak i do zasedací místnosti Parlamentu EU. A ještě zbyl čas na prohlídku Bruselu a návštěvu Atomia. Děkuji tedy soutěži Prague Junior Note za Cenu hudební mládeže Saské Ministryně pro Evropu a možnost prožít tři krásné dny s nezapomenutelným programem.
V listopadu budu mít recitál v Broumově spolu s profesorem Ivo Kahánkem (4.11.) a vystoupím v Opavě na festivalu Magický klavír v proměnách času (24.11.).

29.09.2022
Se začátkem školního roku přicházejí i nové koncerty.
Nejprve jsem měla tu čest zahrát na festivalu Dvořákova Praha a to nejen svůj sólový program, ale i čtyřručně s panem profesorem Ivo Kahánkem. Byl to nádherný zážitek pro mě i posluchače v zajímavém sále na Bořislavce.
O pár dnů později jsem zahrála v Rudolfinu v Sukově síni, na koncertě vítězů Broumovské klávesy.
Stihla jsem i dva kulturní zážitky jako divák - Zlatou Prahu v Národním divadle s milou Dagmar Peckovou a v Rudolfinu pak neskutečně energický koncert Marthy Argerich. Nyní mě čeká několik soukromých akcí a hlavně koncert vítězů v Belgii.

24.07.2022
Ráda bych se s vámi podělila o radost s prázdninovými úspěchy. Na začátku července jsem odletěla do Norska, kde jsem měla v nádherné atmosféře menší koncert.
O pár týdnů později jsem se dozvěděla výsledky mezinárodní soutěže v Itálii, kam jsem zaslali nahrávky a získala jsem první cenu.
S napětím jsem se vydala i do Francie na mezinárodní soutěž, kam vybrali z každé kategorie pouhých 5 finalistů a v této těžké soutěži jsem získala druhé místo.
V srpnu si ještě zahraju v Brně na Maratonu hudby a pak už se budu připravovat na další krásné akce, které mě čekají. A hlavně budu užívat krásných prázdnin.

28.06.2022
Posledním koncertem stipendijní akademie MenART pod vedením prof. Ivo Kahánka byl festival Smetanova Litomyšl. Zde jsem si opět zahrála se svými kamarády právě z této akademie. Tím končí můj roční stipendijní program a je čas na prázdniny, ale i další zajímavé akce, o kterých vás budu včas informovat. Přeji všem krásné léto.

14.06.2022
S radostí hlásím, že jsem již po osmé získala první cenu na soutěži Prague Junior Note. Jednou z dalších cen je i cena hudební mládeže Saské Ministryně pro Evropu „Jugendmusikpreis der Sächsischen Europaministerin“a koncert v Bruselu a také Cena „Cataplasm 2022“ (profesionální nahrávky v Pianosalonu Machart Piana v Praze). Moc se na všechny další zážitky těším.

01.06.2022
Jdu se s vámi podělit o další krásné zážitky.V květnu jsem si díky projektu MenART zahrála v kostele sv. Šimona a Judy, v rámci festivalu Pražské jaro. Zde jsem doprovázela menší komorní soubory. Alena Sojková z Klasikaplus napsala o koncertě krásnou recenci.https://www.klasikaplus.cz/reflexe-2/item/7341-salon-zus-stale-se-zvysujici-latka?fbclid=IwAR3Pl9w443Q8yR860-kpuZbXaGz707xGdu7NyLZjeADalvBSWSlVZFhZhT4
Další koncert byl v Senátu. Zde jsem předvedla část svého koncertního programu.
A jeden ze závěrečných koncertů stipendijní akademie MenART byl v salonu Celetná, kde jsem také dostala osvědčení o absolvování kurzu s profesorem Kahánkem.
Nyní mě čeká už jen poslední koncert 26.6. na Smetanově Litomyšli.

26.04.2022
V letošním školním roce jsem opět zařazena do stipendijního programu Menart, kde je mým lektorem prof. Ivo Kahánek.
V září jsem, opět na své narozeniny, hrála v Senátu, na konferenci ke svaté Ludmile.
Zúčastnila jsem se exkurze v sídle Petrof a prohlédla si tak výrobu klavírů.
Krásný zážitek byl i koncert s filharmonií Hradec Králové, kde jsem hrála premiérové skladby Zdeňka Merty.
Milé pozvání jsem dostala do Telče, kde jsem svoje hraní proložila besedou o mém životě.
Na mezinárodní klavírní soutěži Broumovská klávesa jsem získala první místo a zahrála si tak na koncertě vítězů na Polské ambasádě.
A zvítězila jsem i v Belgii, na mezinárodní dvoukolové klavírní soutěži Merci, maestro.

31.07.2021
Prázdniny jsem zahájila soutěží ve Švýcarsku, kde se mi podařilo získat druhé místo a přízeň většiny porotců. Jeden si mě vybral i na svůj seminář, což byla velmi zajímavá zkušenost. Ve Švýcarsku jsme zůstali celý týden a náramně jsme si to užili.

29.06.2021
Po rozvolnění a povolení kulturních akcí jsem se zúčastnila dvou oblíbených soutěží. Na Prague Junuor Note jsem získala první cenu a na soutěži "Steinway" jsem byla absolutní vítěz. Na "Juniorce" jsem navíc získala Cenu hudební mládeže Saské Ministryně pro Evropu „Jugendmusikpreis der Sächsischen Europaministerin“ pro 3 nejlepší kandidáty, které pak na podzim pozvou (i s doprovodem) do Saska a u příležitosti vyhlašování kulturního města Evropy jim umožní vystoupit na malém koncertě a cenu „Cataplasm 2021“, díky které jsem získala možnost nahrát svůj soutěžní program v Pianosalonu Machart.

08.11.2020
Vzhledem ke všem omezením jsou zrušené všechny koncerty na které jsem se těšila. Ale některé soutěže jsou alespoň on line. Jedné takové jsem se zúčastnila. Byla to mezinárodní hudební soutěž v New Yorku a podařilo se mi na ní získat zlatou medaili mezi soutěžícími až o 5 let staršími. Mám velikou radost a děkuji mojí paní učitelce, že má se mnou tolik trpělivosti i v těchto ztížených podmínkách.

29.09.2020
V září jsem měla několik krásných zážitků, které bych ráda sdílela s přáteli ze Zlatého oříšku.
Na svoje narozeniny jsem měla koncert v Šumperku v krásném prostředí klášterního kostela. Byl to krásný večer plný neobyčejných zážitků. Mohla jsem si zkusit zahrát na housle, což byl také jeden z mých snů. Opět jsem si zahrála na varhany, jejichž zvuk mám velmi ráda a paní kostelnice mi dovolila zazvonit na kostelní zvon. A publikum mě velmi mile přijalo a můj koncert ocenilo potleskem vestoje,
Byla jsem pozvána na předpremiéru dokumentu o L. Slukovi, do kterého jsem před rokem natáčela skladby tohoto stále žijícího autora. Dokument plný silných okamžiků ze života L. Sluky se bude vysílat 19. 10. 2020 ve 22 hodin na ČT Art.
A velikou radost mi udělalo vítezství na mezinárodní klavírní soutěži "V Krystian Tkaczewski International Piano Competition", která se kvůli pandemii konala jen na dálku - soutěžily nahrávky. Vítěze vybrala porota z Polska/USA/Hongkongu/Islandu/Japonska/Austrálie. Mezi konkurencí z Japonska, USA, Číny...jsem získala první místo. Jen mi tedy chybělo to publikum. Pokud to situace dovolí, vynahradím se to v prosinci na koncertě vítězů.
A radost mi udělal i rozhovor pro noviny z našeho regionu.

30.08.2020
S končícími prázdninami se jdu podělit o radost ze dvou krásných festivalů. Na soutěži Prague Junior Note mi pan profesor Klánský nabídl, že bych si opět mohla zahrát na Chopinově festivalu v Mariánských Lázních. S radostí jsem přijala a až doma zjistila, že hned druhý den mám hrát ve Švýcarsku na festivalu ArtDialog. Díky svojí rodině a skvělé paní učitelce jsme vše zvládli a obě akce jsme si všichni užili. Ve Švýcarsku jsme navíc poznali nové přátele, kteří nám ukázali spoustu krásných míst. Oba festivaly byly pro mě velikou radostí a ArtDialog i veliká zkušenost a čest.

18.06.2020
V době koronavirové krize jsem trénovala nový program a tak jsem se mohla zúčastnit mé oblíbené soutěže Prague Junior Note. Ve velmi silné konkurenci 21 dětí jsem si už pošesté za sebou vybojovala první místo s plným počtem bodů od všech porotců. A i když se o první místo dělíme čtyři, mám o to větší radost, protože to byl i podle porotců velmi silný ročník s krásnými výkony.

07.03.2020
V únoru jsem měla svůj mini recitál v Unhošti. Zvládla jsem půlhodinový program a dostalo se velmi milého přijetí.
Nyní se připravuji na nějaké soutěže.
Také mě čekají dva velké zahraniční festivaly, tak jen doufám, že nám to ten virus nepokazí. Moc se totiž těším.

24.01.2020
V lednu jsem hrála opět v Senátu, na Tříkrálové snídani a koledování.
Zahrála jsem si s Pražským komorním orchestrem v Kostele sv. Šimona a Judy. Bylo to náročné, poprvé jsem hrála dvě věty z koncertu, ale nádherná atmosféra mi pomohla, že jsem se cítila báječně a užila si to. A hlavně - bude ještě velké překvapení! Moc se těším.....

21.12.2019
Závěr roku jsem také strávila u klavíru. Hned na začátku prosince jsem se fotila spolu s dalšími výraznými osobnosti(umělci, lidmi co někomu zachránili život, sportovci...) pro MF Dnes. společné foto a článek vyjde 28. 12.
O pár dnů později jsem se zúčastnila klavírního semináře s prof. Ivanem Klánským, kde mi dával rady k nácviku nových skladeb.
Místo běhání za čerty jsem hrála na Žofíně na krásném vánočním večírku několika firem a sál a atmosféra rozhodně stála za to.
Druhou adventní neděli jsem si zahrála s Jindřichohradeckým symfonickým orchestrem a pro velký zájem hned dva koncerty za sebou.
S kamarádkou jsme hrály i na Norském velvyslanectví, čtyřručně Popelku, která je i v Norsku velmi oblíbená.
Třetí adventní neděli jsem byla jedním z hudebních dárků pro skladatele A. Skoumala v kostele sv. Vavřince.
A všechny krásné akce jsem zakončila pohodovým večírkem v naší ZUŠ Ilji Hurníka.
Přeji všem čtenářům krásné svátky, hodně zdraví a milé lidi kolem sebe. A moc se těším na Novoroční vysílání Zlatého oříšku. Je tam tolik skvělých dětí, že vůbec nezávidím práci porotcům.

30.11.2019
I v listopadu jsem mělo plno krásných akcí a zážitků. Nejdříve jsem byla pozvána do Újezda nad Lesy, kde jsme hrála na charitativním koncertě. O pár dnů později byl v sále Pražské konzervatoře koncert vítězů soutěže Steinway.
Ve druhé půlce listopadu jsem byla pozvána do pořadu Křeslo pro hosta v Žerčicích, o den později jsem byla v rádiu Classic v pořadu Z archivu osobnosti. A na samém konci měsíce jsme měli se školou tradiční Vánoční koncert v Lucerně, kam se mi podařilo přivést vzácného hosta - Dagmar Peckovou a zopakovaly jsme si naši oblíbenou "Starou matku" Myslím, že to byl úžasný dárek pro celou školu.

01.11.2019
Jdu se podělit o své říjnové zážitky. Hned na začátku října jsem byla ve studiu Národního symfonického orchestru a nahrávala několik skladeb do připravovaného dokumentu o L. Slukovi. Byla jsem pozvána do TV Seznam do pořadu Víkendový rozhovor, o pár dnů později jsem byla na zámku Konice jako host Václava Hudečka v pořadu Má Vlast pro TV Noe. A poslední říjnový den jsem se opět setkala se skvělou paní Peckovou a společně s ní vystoupila na vernisáži její módní návrhářky. Také u nás byli z magazínu Práva a napsali o mě moc milý článek. https://www.novinky.cz/zena/styl/clanek/devitileta-pianistka-dobyva-hudebni-svet-40300971?fbclid=IwAR0XDsQJYjGxgaJuuc9AfGPZoaJaqryWoHVXOqgSdYB5jX1SSnOhzqptLYs

26.09.2019
Začátek školního roku byl pro mě plný krásných akcí.
Nejdřív jsem hrála v Praze, na Nuselské radnici, kde bylo pokračování Zlaté Pecky s Dagmar Peckovou. Potom jsme hrála na několika soukromých akcích na Pražském hradě ve Španělském sále a v Národním muzeu. Byla jsem pozvána i do pořadu ČT Dobré ráno z Ostravy. Největším, nejkrásnějším a nejnáročnějším zážitkem byl koncert na Nové scéně Národního divadla, kde jsem v přímém přenosu ČT art hrála na zahajovacím koncertě mezinárodního filmového festivalu Zlatá Praha.

01.09.2019
Posledním letním festivalem byla Zlatá Pecka. V pátek jsem spolu s dalšími talentovanými dětmi hrála v Synagoze v Heřmanově Městci. Kromě svého sólového vystoupení jsem při jedné skladbě doprovodila spolu s kamarádkou violoncellistkou i operní pěvkyni Dagmar Peckovou. Další den jsem část svého programu zahrála i na happeningu na náměstí v Chrudimi. Bylo to krásné hudební zakončení prázdnin a teď hurá na nové skladby, na které se těším v září na dalších akcích.

18.08.2019
Další krásný festival, na který jsem byla pozvána, byl 60. ročník Chopinova festivalu v Mariánských Lázních. Bylo tam opravdu krásně a jako vždy jsme to spojili s výletem, prohlídkou města a ochutnávkou léčivých pramenů.

22.07.2019
I o prázdninách se účastním krásných koncertů. V půlce července jsem hrála ve Znojmě na Koncertě malých géniů. Součástí byl i oběd s patronem festivalu Pavlem Šporclem. Nádherná atmosféra po celý den, zbylo hodně času i na prohlídku města.
Jinak si užívám skvělé výlety s rodinou a přáteli.

23.06.2019
Vysvědčení se ve škole ještě nerozdalo, ale já už jedno mám. Tedy spíš Certifikát. Na konci června jsem hrála na Smetanově Litomyšli, kde bylo slavnostní zakončení ročního stipendijního programu Menart a všichni účastnící obdrželi krásný Certfikát plný vzpomínek.
V létě mě čeká několik krásných festivalů, tak kdyby mě chtěl někdo slyšet, zvu vás. Nejdříve hraju 15.července ve Znojmě, na Koncertě malých géniů ,potom 17. srpna v Mariánských Lázních v rámci Chopinova festivalu a 30. srpna v Heřmanově Městci, kde doprovodím Dagmar Peckovou na její Zlaté Pecce. Těším se na vás,

17.06.2019
Jdu se podělit o další krásné zážitky a skvělé úspěchy. Ještě na konci května jsem hrála v rámci festivalu Pražské jaro v Anežském klášteře. Byl to krásný zážitek a veliká čest.
https://www.facebook.com/josef.seehak/videos/pcb.10211443078952712/10211443026111391/?type=3&theater
V polovině června jsem byla na své nejoblíbenější soutěži Prague Junior Note, kam chodím už od svých necelých pěti let. Letos jsme byla opět první a již potřetí za sebou jsem získala plný počet bodů od všech porotců a získala tak cenu pro Absolutního vítěze.
Než se rozjedu na prázdniny, čeká mě ještě festival Smetanova Litomyšl, kam se těším i na své kamarády z projektu MenART.

02.06.2019
Na přelomu května a června jsem si opět zahrála s filharmonií Hradce Králové. Bylo to sice časově trochu náročné (ve čtvrtek dvě zkoušky, v pátek dva koncerty, rychlý přesun do Prahy za dalším úžasným zážitkem a v sobotu zpět do Hradce Králové na závěrečný koncert), ale díky milému přijetí všech hudebníků a publiku, jsem všechno zvládla a užila si to.

26.05.2019
V dubnu jsem maličko odpočívala, ale i tak jsem měla plno zážitků. Na začátku dubna jsem hrála v Epic clubu na narozeninové oslavě Karla Komárka.
O Velikonocích jsem byla za ségrou v Norsku, kde jsme hlavně poznávali krásnou přírodu a dokonce jsem se koupala ve fjordu, i když bylo chladno a voda opravdu ledová (asi 5 stupňů).
Byla jsem pozvána do Divadla Spejbla a Hurvínka a v zákulisí jsem si mohla pohrát s loutkami Hurvínka a Máničky.
Začátkem května jsme vyrazili na soutěž do Itálie, kde jsem byla absolutní vítěz.
Hrála jsem i v Újezdě nad Lesy na oslavách výročí konce 2. světové války.
Zúčastnila jsem se posledního setkání stipendistů MenART a už se těším na všechny akce s tím spojené.
Na soutěži Mladí pianisté hrají na klavíru Steinway jsem získala první cenu a ocenění za interpretaci skladby. Byla jsem pak opět vybrána na seminář s prof. Ivanem Klánským.
Měla jsem i svůj koncert v Kaiserštejnském paláci, kam jsem si pozvala i další děti od mojí paní učitelky.
Úspěchy jsem nesklízela jen já, ale i moje skvělá paní učitelka. Z rukou ministra školství převzala medaili MŠMT (za vynikající pedagogickou činnost), což je nejvyšší ocenění působení v resortu školství.
Teď už se těším na další krásné zážitky. 31. května hraju ve dvou pořadech pro školy v Hradci Králové, s filharmonií a večer hraju v rámci Pražského jara v Anežském klášteře. Další den se vracíme do Hradce Králové, kde znovu předvedu svůj koncert s filharmonií. Bude to asi trochu náročné, ale já se moc těším.

01.04.2019
Mám za sebou další krásné zážitky, o které bych se chtěla podělit. V únoru jsem byla pozvána, abych zahrála na udílení cen Wernera von Siemense v Betlémské kapli. Dostalo se mi nejen velmi milého přijetí, ale mé hraní hosté odměnili potleskem ve stoje.
V březnu jsem hrála v Břevnovském klášteře, nejdřív na koncertě sólistů a o týden později čtyřručně s kamarádkou Klárkou.
Ve škole jsem již tradičně zahajovala vernisáž stonožkové výstavy a na konci března jsem hrála na charitativním koncertě pro děti nemocné akutní leukémií.

28.01.2019
Na začátku ledna jsem byla pozvána do Senátu, kde jsem zahrála na Tříkrálovém koledování, o pár dnů později jsem hrála čtyřručně s kamarádkou Klárkou na koncertě k nedožitým osmdesátým narozeninám Karla Svobody. Měla jsem tu obrovskou čest zahrát v Obecním domě na slavnostním udílení prestižních cen za klasickou hudbu Classic Prague Awards 2018 a byla jsem v pořadu Show Jana Krause. Zúčastnila jsem se i dalšího pracovního setkání s prof. Ivo Kahánkem v rámci projektu MenARTa znovu čtyřručně zahrála na festivalu Česká klavírní moderna dětem. Maraton skvělých zážitků jsem zakončila natáčením dvojnice ve filmu, kde samozřejmě sedím u klavíru.

21.12.2018
V prosinci jsem také prožila plno krásných věcí a tak se chci s Vámi podělit o radost. Hned na začátku prosince jsem reprezentovala naši ZUŠ v Bratislavě na společném koncertu žáků Základní umělecké školy Jána Albrechta v Bratislavě k 30. výročí založení bratislavské školy. Byla jsem pozvána do Rádia Junior (v archivu si můžete poslechnout, jaké to bylo https://prehravac.rozhlas.cz/audio/4020895?fbclid=IwAR3uTu9exqObn3QlMn_K7yrUqpx-1tVeQj4HsTMVoihvJMINXGrclxlF2Lo), na charitativní akci Ježíšek z La fabriky jsem si nejen zahrála svůj program, ale i koledy, které se mnou zpívala Dagmar Pecková (operní pěvkyně). Pak jsem byla modelem na dalším klavírním semináři s p. prof. Ivanem Klánským a naprosto krásný zážitek je, že paní Pecková za mnou dorazila i do školy a znovu si se mnou zazpívala koledy. A to se přitom vrátila ve TŘI ráno z koncertu a přesto už v 7.30 byla u nás ve škole. Závěrečný večírek v mojí ZUŠ už byl jen sladkou tečkou za náročným, ale krásným prosincem. Přeji všem klidné svátky, zdraví a dobré lidi kolem sebe. A už se moc těším na vysílání dalšího ročníku. Jo - a také jsem si převzala cenu Zlatý oříšek čtenářů ABC, čímž bych moc chtěla poděkovat všem, kteří pro mě hlasovali a podporovali mě.

17.11.2018
Listopad mám plný krásných zážitků. Nejdříve jsem se zúčastnila dalšího setkání s prof. Ivo Kahánkem v rámci stipendijního programu MenArt, zahrála jsem si v Koncertním sále Pražské konzervatoře, na koncertě vítězů klavírní soutěže Steinway a potom jsem si částečně splnila svůj sen a zahrála si v Rudolfinu s Českou studentskou filharmonií v programu pro děti, školy a rodiny Tučňáci v Rudolfinu. A úplně největší zážitek a nová zkušenost byl Benefiční koncert pro výstavbu nových varhan v katedrále sv. Víta, Václava a Vojtěcha v Praze, který živě přenášela i ČT2.

11.09.2018
Po krásných prázdninách jsem měla už první koncert. Zahajovala jsem hudební festival Mladá Praha a zahrála si tak znovu s orchestrem, tentokrát ve Valdštejnském paláci, v sídle Senátu. Nádherný zvuk, nádherný zážitek. A opět děkuji všem, kdo se na mé přípravě podílí.

29.08.2018
Ahoj, nezahálím ani o prázdninách. Na začátku srpna jsem byla na skvělém hudebním táboře, kde jsem si vyzkoušela i jiné nástroje, než klavír -třeba bicí, el. kytaru...a trochu jiný žánr, než jsou mé soutěžní skladby :-D Byl to úžasný týden plný hudby, smíchu a radosti.

Poslední srpnový víkend jsem byla na klavírních kurzech - projekt MenART - v Kroměříži, kde nám prof. Ivo Kahánek pomáhal s novým soutěžním programem.

Ale zbylo mi dost času i na výlety a tak jsem si léto opravdu užila.

15.06.2018
S velikou radostí hlásím další krásný úspěch - na soutěži Prague Junior Note 2018 jsem v obrovské konkurenci získala první místo a stala se opět absolutním vítězem soutěže. Je to krásné zakončení soutěžní sezony, veliká radost a poděkování mojí skvělé paní učitelce za přípravu a trpělivost.

01.06.2018
Mám za sebou další zkušenost - zahrála jsem si se Severočeskou filharmonií. Ve středu v Děčíne a ve čtvrtek v Teplicích. Byl to nádherný zážitek. Na obou koncertech hráli nejlepší studenti konzervatoře a já, jako odměna za vítězství na podzimní soutěži Virtuosi per musica di pianoforte.

18.05.2018
Vrátila jsem se ze soutěže Mladí pianisté hrají na klavír Steinway, kde jsem již po čtvrté získala první cenu. Letos navíc i zvláštní cenu za provedení skladby J. Haydna. Zahraji také na semináři s panem profesorem I. Klánským.

04.05.2018
Jdu se s vámi podělit o další velikou radost. Nadační fond Magdaleny Kožené vyhlásil první ročník stipendijního programu MenART, kde nabízí dvojici student ZUŠ – pedagog ZUŠ roční stipendium (4 pracovní setkání) v rámci uceleného programu spolupráce s mentory – výraznými uměleckými osobnostmi. A já jsem byla vybrána spolu s dalšími šesti šťastlivci! Naším mentorem je vynikající klavírista Ivo Kahánek. Moc se těším na nové zkušenosti.

Zlatý oříšek Vám přinášejí

Partner

Mediální partneři

Partneři soutěže

Pod záštitou

Děkujeme