Viktor Stocker

hra na akordeon

Zlatý oříšek jsem získal v roce 2019

Moje úspěchy:

1. místo a absolutní vítěz celostátního kola Národní soutěže ZUŠ v oboru hra na akordeon v roce 2019,
1. místo na Mezinárodních akordeonových dnech v Praze v roce 2018, kategorie do 9 let,
1. místo na Mezinárodní akordeonové soutěži ve Vídni v únoru 2019, kategorie do 10 let,
1. místo a zvláštní cena pro nejmladšího laureáta na soutěži Kleine Tage der Harmonika v Klingenthale (SRN) v roce 2019, kategorie do 10 let,
1. místo a absolutní vítěz krajského a okresního kola Národní soutěže ZUŠ v oboru hra na akordeon v roce 2019.
Vystoupení na koncertě Jaroslava Svěceného, vystoupení v rámci festivalu Preludium Aloise Motýla, na Akordeonové akademii pořádané Pražskou konzervatoří, na slavnostním koncertě v Senátu Parlamentu ČR.

2022 - Vystoupení v rámci festivalů Zlatá Pecka, Klášterní hudební slavnosti, Lípa Musica, Jaro Josefa Suka, Maraton hudby a dalších

2022 - Světová soutěž Trophee Mondial de l'Accordéon - 3. místo ve věkově neomezené skladatelské kategorii

2022 - Kleine Tage der Harmonika - 1. místo v kategorii komorní hry do 19 let a 2. místo v sólové kategorii do 15 let (nejmladší účastník kategorie)

2022 - Jugend musiziert - 1. cena ve finálovém kole a dvě zvláštní ocenění poroty za vynikající výkon a interpretaci vlastní skladby

2022 - Jugend komponiert - držitel nejvyššího možného ocenění v kategorii do 13 let

2022 - Mezinárodní akordeonová soutěž v Ostravě - 1. místo

2021 - Czech Accordion OnLine Competition - 1. místo v kategorii do 11 let

2021 - Mezinárodní akordeonová soutěž ve Vilniusu - 1. místo v kategorii do 13 let

2021 - Mezinárodní akordeonová soutěž v Londýně - 1. místo v kategorii do 12 let

2021 - "Wiener Klassiker" Danubia Talents - vítěz kategorie ve hře na akordeon do 13 let

2020 - Vivo International Music Competition New York - 1. cena a zvláštní vyznamenání poroty

2020 - vystoupení na koncertě Jaroslava Svěceného v Litoměřicích

2020 - Danubia Talents International Music Competition - 1. místo v kategorii do 14 let

2020 - galakoncert na festivalu Běchovická harmonika a udělení ceny Scandalli Czech Republic

2020 - vystoupení na zahajovacím koncertu festivalu Tóny Chodovské tvrze

2020 - koncert s violoncellistou Tomášem Jamníkem a studenty Akademie komorní hudby

2020 - 1. místo v kategorii do 12 let a absolutní vítěz česko-německé akordeonové soutěže v Klingenthalu pro hudebníky do 19 let

Byl jsem nominován za:

za výjimečné úspěchy ve hře na akordeon

Co právě dělám?

04.04.2024
Minulý týden se konala v polské Opoli soutěž s názvem "Bach on the accordion", které se zúčastnilo více než 50 hudebníků z pěti zemí. Hrát Bachova díla na jakýkoli hudební nástroj je velká výzva, a proto jsem k této soutěži přistupoval s velkým respektem. Mám obrovskou radost, že jsem získal nejen 1. místo v kategorii do 16 let, ale i titul absolutního vítěze celé soutěže! Je to pro mě potvrzením, že jsem interpretačně na správné cestě.

26.02.2024
Minulý týden jsem stihl hned dvě velké akce ve dvou různých zemích. Nejprve jsem strávil pět dní na skladatelském kurzu v Drážďanech, na který jsem získal stipendium. A v sobotu jsem se přesunul rovnou na mezinárodní akordeonovou soutěž do Vídně. V konkurenci soutěžících z pěti zemí se mi podařilo získat 1. místo v kategorii do 15 let. Mám z toho velkou radost!

06.02.2024
Mám velkou radost! Potřetí v řadě jsem se stal laureátem největší německé skladatelské soutěže pro mládež Jugend komponiert. Tentokrát jsem uspěl v konkurenci téměř 250 zaslaných děl se svou novou skladbou pro flétnu, kontrabas a klavír, kterou jsem nazval Turbulence. Ocenění si vážím tím víc, že jsem letos poprvé soutěžil ve vyšší věkové kategorii do 16 let. Součástí ceny je opět stipendium na týdenní skladatelskou dílnu v německém Weikersheimu, kde budou vítězné skladby uvedeny v premiéře a natočeny na CD. Moc se těším na všechna inspirativní setkání, která mě tam určitě zase čekají!

04.12.2023
V listopadu jsem stihl hned tři velké akce. Nejprve jsem strávil týden na skladatelském kurzu na konzervatoři ve Štrasburku. Tento kurz jsem absolvoval jako jediný zahraniční účastník díky speciálnímu pozvání. Byla to pro mě velká zkušenost a dokonce jsem se kvůli této příležitosti začal učit francouzsky! Hned o týden později jsem si vyslechl jako skladatel premiéru své nové skladby pro housle, violoncello, klarinet a pozoun v Drážďanech a Chemnitzu. A vzápětí jsem vyrazil - tentokrát už jako člen lektorského týmu - na skladatelsko-interpretační kurzy Musicollage do Frýdku-Místku, kde jsem spolu se svou učitelkou Markétou Laštovičkovou vedl skupinu mladších dětí. Jsem nadšený, že jsem si mohl poprvé vyzkoušet pedagogickou práci! Kromě toho jsem při této příležitosti zahrál v premiéře svou novou skladbu pro sólový akordeon Fantasia Triste.

21.09.2023
I druhá polovina prázdnin u mě byla hodně pracovní. Nejprve jsem strávil týden na mistrovských kurzech v Norsku, kde jsem pracoval pod vedením hned dvou špičkových vysokoškolských profesorů. Došlo nejen na akordeon, ale i na mou novou skladbu. Spolu s Martinem Kotem jsme byli navíc první Češi, kteří na tyto prestižní kurzy získali pozvání. A na konci prázdnin jsem ještě vyrazil na akordeonové kurzy do Polska. Jsem vděčný, že jsem měl i tuto možnost. Setkal jsem se se spoustou inspirativních lidí a načerpal novou inspiraci.

19.07.2023
Na to, že prázdniny nejsou ještě ani v polovině, jsem toho stihl už docela dost. Na začátku července jsem vystoupil spolu s Martinem Kotem na koncertu v rámci Klášterních hudebních slavností v Jeseníku. A včera jsem se vrátil z devítidenního skladatelského kurzu v Drážďanech. Pod vedením pedagogů z Německa a Francie jsem tam dokončil skladbu pro kvartet v netradičním obsazení housle, violoncello, pozoun a klarinet, která bude mít v listopadu premiéru na koncertech v Německu. Účast na tomto kurzu byla možná i díky podpoře Zlatého oříšku. Mockrát za to děkuji!

26.06.2023
Minulý týden jsem měl příležitost opět vystoupit v krásných prostorách Senátu PČR. Spolu s dalším držitelem Zlatého oříšku a mým kamarádem Martinem Kotem jsme hudebně doprovodili předávání Environmentálních cen Josefa Vavrouška za mimořádné počiny v oblasti ekologie a ochrany přírody. Byla to krásná a inspirativní akce! Celý slavnostní večer včetně našeho vystoupení můžete zhlédnout ze záznamu na YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=Dz--VG-Fctc

21.05.2023
Hned po návratu z těžké mezinárodní soutěže v Německu jsem minulý víkend zamířil do Chrudimi, kde se konalo celostátní kolo soutěže ZUŠ ve hře na akordeon. Moc si cením toho, že se mi podařilo obhájit úspěch z roku 2019. Už podruhé jsem si odnesl titul absolutního vítěze celostátního kola v sólové hře a ještě jsem k němu přidal první místo v kategorii komorní hry, ve které jsem nastoupil v akordeonovém triu. Mám velkou radost!!!

12.05.2023
Včera se mi splnil jeden z mých velkých snů. Na světové akordeonové soutěži v německém Klingenthalu, která je právem považována za nejtěžší akordeonovou soutěž na světě, jsem po dvoukolovém klání získal druhé místo v kategorii do 15 let. Jsem šťastný a nesmírně si tohoto ocenění vážím!

26.04.2023
Mám za sebou dva týdny plné cestování a nové inspirace. O Velikonocích jsem odjel na týdenní skladatelskou dílnu do Německa, která byla určena pro vítěze německé soutěže Jugend komponiert. Při této příležitosti se uskutečnila premiéra mé skladby Terra incognita pro klarinet a akordeon a profesionální hudebníci také pořídili nahrávku na CD. Hned po návratu z Německa jsem pak vyrazil na mezinárodní akordeonovou soutěž do polské Ratiboře. Mám velkou radost, že jsem jako jeden z nejmladších účastníků kategorie do 16 let získal 1. místo a mohl vystoupit na koncertě vítězů se svou skladbou Vichřice!

06.02.2023
Nesmírně si cením toho, že jsem už podruhé získal nejvyšší možné ocenění ve své věkové kategorii v prestižní německé skladatelské soutěži Jugend komponiert. Porota tentokrát ocenila mou novou skladbu Terra incognita, kterou jsem napsal pro klarinet a akordeon. Součástí ceny je stipendium na týdenní skladatelskou dílnu v Německu. Během tohoto týdne profesionální hudebníci nastudují oceněné skladby, uvedou je v živé premiéře a také pořídí jejich nahrávky na CD. Od září loňského roku jsem žákem Skladatelské třídy v Drážďanech a tento můj úspěch je možný díky skvělému vedení mé učitelky Silke Fraikin.

09.12.2022
Celý listopad a prosinec je pro mě ve znamení koncertů. V listopadu jsem vystoupil s Martinem Kotem v rámci mezinárodního hudebního festivalu Lipa Musica v České Lípě a také v Napajedlích. Kromě toho jsem měl úžasnou příležitost představit akordeon dětem v řadě koncertů z cyklu Vlnohraní, které pořádá Český rozhlas. A tento týden jsem měl tu čest reprezentovat Českou republiku a systém našeho uměleckého školství v Evropském parlamentu v Bruselu. Vystoupil jsem jako sólista se svou vlastní skladbou a také za doprovodu smyčcového orchestru z Kroměříže. A v příštích dnech mě čeká další adventní koncert s Martinem a sólové vystoupení na hudební akademii v polských Katovicích.

20.10.2022
V září jsem obdržel pozvání na prestižní německou soutěž WESPE - Wochenende der Sonderpreise, kde jsem měl možnost vystoupit ve věkově neomezené kategorii Nejlepší interpretace vlastní skladby. Přestože jsem byl s odstupem nejmladší účastník, získal jsem za přednes své skladby Vichřice zvláštní cenu německé společnosti Gesellschaft zur Verwertung von Leistungsschutzrechten a pozvání na vystoupení ve Státním meklenburském divadle. Protože mě vlastní tvorba opravdu baví, v září jsem se stal žákem Skladatelské třídy v Drážďanech a mám teď pravidelné individuální hodiny skladby, které probíhají zčásti online, občas ale na ně také dojíždím do Drážďan.

31.08.2022
Praha, Brno, Velké Losiny, Chrudim, Kutná Hora, Lovosice, Dobříš, polské Katovice či německý Oldenburg - to jsou všechno města, která jsem v posledních týdnech navštívil se svým akordeonem. Koncertoval jsem sólově, v duetu s Martinem Kotem, ale také jsem doprovázel třeba Jaroslava Svěceného nebo Dagmar Peckovou v rámci festivalu Zlatá Pecka. Strávil jsem týden na hudebních kurzech v Kutné Hoře a ze soutěže z Německa jsem si přivezl první místo a speciální cenu. Tak takové bylo moje léto!

25.05.2022
Minulý týden jsem odehrál v duetu s Martinem Kotem benefiční koncert pro Rytmus Střední Čechy. Tato organizace zajišťuje asistenci pro dospělé i děti s různými postiženími. Hráli jsme pro zaplněný sál a na koncertě se vybralo 16.000 Kč na dobrou věc! Největší odměnou pro nás byl závěrečný potlesk vestoje. Dva dny před koncertem nás doma navštívila také reportérka Českého rozhlasu. Krátkou reportáž si můžete přečíst nebo poslechnout zde: https://region.rozhlas.cz/viktor-stocker-plni-hudebni-saly-a-porada-beneficni-koncerty-je-mu-12-let-8744281

13.05.2022
Na konci dubna jsem strávil celý týden na úžasné skladatelské dílně, která byla určená vítězům soutěže Jugend komponiert ve věku 12-22 let a konala se v německém Weikersheimu. Protože mi je teprve 12, byl jsem letos nejmladším účastníkem. Celý týden jsme pracovali pod vedením tří vysokoškolských pedagogů na analýze skladeb a nových kompozicích, také jsme poznávali možnosti různých hudebních nástrojů. Setkal jsem se s celou řadou inspirativních muzikantů a poznal jsem nové přátele. Velkou radost mi udělalo, že jsem si na závěrečném koncertě mohl sám zahrát svou oceněnou skladbu Vichřice.

12.04.2022
V uplynulých týdnech jsem si přivezl hned dvě první místa z mezinárodních soutěží. Minulý pátek jsem zvítězil na Mezinárodní akordeonové soutěži v Ostravě v kategorii do 12 let a na konci března jsem si přivezl také první místo ze soutěže v Ženevě. Jednalo se o druhé kolo německé soutěže Jugend musiziert a díky svému umístění jsem postoupil do finálového kola, které se uskuteční na začátku června v Německu. Na obou soutěžích jsem si mimo jiné zahrál i svou vlastní skladbu Vichřice. Už brzy vám ji také představím na YouTube.

03.03.2022
Na mezinárodní soutěži Odin International Music Competition jsem získal první místo v kategorii klávesových nástrojů do 12 let. Soutěže se zúčastnili interpreti z celého světa a akordeon byl hodnocen ve společné kategorii s cembalem a varhanami. Kromě prvního místa ve své věkové kategorii jsem získal i nejvyšší bodové hodnocení ze všech interpretů na tyto nástroje. Mám velkou radost!

17.02.2022
Přestože mám radost, že už zase můžeme hrát pro živé publikum, zúčastnil jsem se ještě jedné online soutěže. Jednalo se o „World Open Online Music Competition“. V kategorii hry na akordeon do 12 let jsem získal 1. cenu a nejvyšší bodové hodnocení. Mám velkou radost, protože moje kategorie byla velmi nabitá a podařilo se mi zvítězit v konkurenci skvělých akordeonistů ze sedmi zemí. Část mojí soutěžní nahrávky můžete vidět zde: https://www.youtube.com/watch?v=EzWYi8JnvrU

07.02.2022
Dovolte mi, abych se podělil o svůj první velký skladatelský úspěch. Na začátku letošního roku jsem se zúčastnil nejprestižnější německé soutěže pro mladé skladatele Jugend komponiert. Odborná porota v ní hodnotila téměř 200 skladeb pro libovolné nástrojové obsazení. Za svou skladbu Vichřice jsem získal nejvyšší možné ocenění, stal jsem se nejmladším oceněným skladatelem celé soutěže a obdržel jsem pozvání a stipendium na týdenní mezinárodní skladatelskou dílnu v Německu. Moje skladba bude natočena na CD a budu ji hrát na slavnostním koncertě. Mám obrovskou radost a děkuji své učitelce Markétě Laštovičkové, která mě nejen učí hrát na akordeon, ale také inspiruje jako skladatelka!

03.01.2022
Na konci loňského roku jsem odehrál sérii vánočních koncertů s úžasnou Radkou Fišarovou v divadle Studio DVA. Moc děkuji za pozvání do skvělé party profesionálních hudebníků! Užil jsem si společnou písničku, sólové vystoupení i akordeonové duo se Sašou Yasinským, který je mým velkým vzorem. Mám radost z toho, že navzdory všem obtížím můžeme hrát pro živé publikum!

02.07.2021
V minulých týdnech proběhla soutěž Chci Tě slyšet, kterou pod záštitou Frekvence 1 pořádala zpěvačka Radka Fišarová. Porota složená z našich předních hudebníků vybrala nejprve z téměř 650 přihlášek 20 finalistů a následně 6 vítězů, kteří budou natáčet videoklip a písničku pro Frekvenci 1 spolu s profesionálními muzikanty. Jsem šťastný, že se mi podařilo zvítězit v kategorii hry na hudební nástroj pro děti ze druhého stupně základních škol, a to přesto, že jsem byl mezi finalisty této kategorie s odstupem nejmladší. Už se moc těším na nové zkušenosti ze studia a na spolupráci s profesionálnímu hudebníky!

07.06.2021
Velkou radost mi udělaly výsledky mezinárodní akordeonové soutěže, kterou pořádala Janáčkova konzervatoř v Ostravě pod názvem Czech Accordion OnLine Competition. Stal jsem se nejen vítězem kategorie do 11 let, ale i nejlépe bodovaným hudebníkem napříč všemi kategoriemi. Konkurence byla obrovská, soutěže se totiž zúčastnilo více než 200 akordeonistů všech věkových kategorií ze 14 zemí. Ve svém repertoáru jsem měl mimo jiné i svou vlastní skladbu s názvem Na saních. Na mé soutěžní vystoupení se můžete podívat zde: https://youtu.be/Or1p2EUdlq8

07.06.2021
O víkendu jsem si po dlouhé době užil živé vystoupení před publikem! Spolu s Martinem Kotem jsem si zahrál na koncertu u příležitosti 100. výročí narození Astora Piazzolly na Pražské konzervatoři. Už se těším na další živé koncerty!

28.05.2021
Bylo mi velkou ctí zahrát si spolu s Martinem Kotem českou a slovenskou státní hymnu na mezinárodním hokejovém utkání mezi Českou republikou a Slovenskem v O2 aréně. Vše se odehrálo 6.5. s přímým přenosem na ČT Sport. Doufám, že při příští příležitosti už bude O2 aréna plná diváků! Na naši hymnu v úpravě pro dva akordeony se můžete podívat zde: https://youtu.be/t1KB15jvwGI

04.05.2021
Srdečně Vás zvu k poslechu online koncertu, kde jsem společně s koncertním mistrem Janem Fišerem a stipendisty Akademie komorní hudby provedl dvě skladby svého oblíbeného španělského skladatele Gorky Hermosy. Natáčení koncertu se skvělými profesionálními hudebníky jsem si moc užil! Záznam vystoupení můžete sledovat zde: https://www.akademiekomornihudby.cz/

26.04.2021
Velkým úspěchem pro mě skončila účast na prestižní Mezinárodní akordeonové soutěži ve Vilniusu. V kategorii do 13 let jsem ve velké konkurenci skvělých hudebníků z celého světa obsadil první příčku. Soutěžilo se opět online formou nahrávek a na mé vystoupení se můžete podívat zde: https://www.youtube.com/watch?v=AQQ2RzCQVJI

08.04.2021
S radostí sdílím článek, který o mně vyšel v Benešovském deníku. Dočtete se v něm nejen o oceněních, která jsem získal na mezinárodních online soutěžích, ale také o tom, jaké to je být hudebníkem v době lockdownu. https://benesovsky.denik.cz/zpravy_region/akordeonista-viktor-stocker-sbira-trofeje-po-celem-svete-20210320.html

02.03.2021
Právě jsem obdržel výsledky další mezinárodní soutěže, která proběhla online. Jednalo se o mezinárodní akordeonový festival BCA v Londýně. Moje soutěžní nahrávka zaujala porotu natolik, že jsem uprostřed světové konkurence získal první místo ve zlatém pásmu a stal jsem se vítězem kategorie klasické hudby do 12 let. Mám velkou radost! Na mé vystoupení se můžete podívat zde: https://youtu.be/2oOzKl5V1cY

22.02.2021
Minulý týden jsem si užil další natáčení pro Českou televizi. Tentokrát jsem se vydal přímo do studia na Kavčích horách. Můžete se těšit na reportáž, kterou bude v květnu vysílat Déčko! Se svou paní učitelkou Markétou Laštovičkovou, držitelkou Zlatého oříšku z roku 2008, v ní představuji akordeon a kromě zajímavého povídání nebudou chybět ani ukázky různých skladeb.

01.01.2021
A mám tu výsledky další online soutěže, tentokrát z New Yorku. Porota soutěže Vivo International Music Competition ohodnotila můj výkon první cenou s maximálním počtem bodů a zvláštním vyznamenáním Judge's Pick. Soutěžil jsem v kategorii do 11 let a ocenění si vážím tím více, že jsem ho získal mezi soutěžícími z celého světa a v konkurenci všech hudebních nástrojů! Na mou soutěžní nahrávku se můžete podívat zde: https://youtu.be/tOHMuBByj4I

18.12.2020
Právě jsem obdržel výsledky mezinárodní hudební soutěže Danubia Talents. Soutěž probíhala online a zúčastnilo se jí zhruba 500 hudebníků z celého světa. Mám velkou radost, že jsem získal vysoké bodové hodnocení a 1. cenu, přestože jsem se jako jedenáctiletý účastnil kategorie pro akordeonisty do 14 let!

30.10.2020
V současnosti jsou všechna živá vystoupení zrušená, a tak teď s vděčností vzpomínám na začátek října, kdy jsem mohl vystoupit jako jeden z hlavních sólistů na koncertu ZUŠ Open na zámku v Litni. Koncert měl kouzelnou atmosféru možná proto, že už jsme všichni tušili, že bude možná na dlouhou dobu poslední. Teď se hlavně věnuju pořizování nahrávek do různých online soutěží. Po potlesku publika a setkávání s dalšími hudebníky se mi už ale moc stýská!

30.10.2020
Současná doba pro nás hudebníky není moc veselá. I proto bych rád sdílel vzpomínku na krásnou reportáž, kterou se mnou natočil tým z České televize. Třeba vám v těchto dnech udělá trochu radosti! https://www.ceskatelevize.cz/porady/10805121298-gejzir/220562235000017/video/787754

03.09.2020
V úterý večer odvysílala TV Nova reportáž o talentovaných dětech. Mám obrovskou radost, že v ní jednu z hlavních rolí hrál právě můj akordeon :) Na záznam reportáže se můžete podívat zde: https://novaplus.nova.cz/porad/vikend/bonus/6956-deti-s-neuveritelnym-talentem-v-budoucnu-je-urcite-cekaji-velke-veci

17.08.2020
V červenci jsem měl úžasnou možnost vystoupit po boku Jaroslava Svěceného na zahajovacím koncertu festivalu Tóny Chodovské tvrze. Zahrál jsem si sólově, duo s Martinem Kotem i dvě komorní skladby přímo s panem Svěceným. Na závěr nás nadšené publikum odměnilo potleskem ve stoje. Byl to úžasný zážitek. Celý koncert navíc natáčela TV Nova. Nejen o tomto koncertu, ale i o tom, jak cvičím a trávím volný čas, bude v září jeden z pořadů Magazín Víkend!

05.07.2020
V sobotu 27.6. jsem vystoupil jako hlavní host na festivalu Běchovická harmonika, kde jsem měl závěrečný gala koncert a převzal zvláštní cenu od společnosti Scandalli Czech Republic. Kromě sólového vystoupení jsem se představil také v duetu s Martinem Kotem. S Martinem nás nyní čeká týdenní hudební soustředění, na kterém budeme připravovat nový repertoár na další koncerty.

05.07.2020
Na konci školního roku se toho letos dělo opravdu hodně. V pátek 26.6. k nám přijel tým z České televize, který se mnou točil jeden z dílů do pořadu Gejzír. Natáčelo se celý den, nejdřív u nás doma, pak v hudebce a na závěr na Pražské konzervatoři s panem profesorem Horákem a mým kolegou Martinem Kotem. Kromě hry na akordeon jsem před kamerou předvedl i jeden ze svých koníčků - lezení na umělé stěně. Určitě dám vědět, až se dozvím, kdy přesně budou reportáž vysílat.

03.06.2020
Plány na letošní jaro mi nečekaně překazila karanténa, přesto jsem ale v posledních měsících nezahálel. Díky technice jsem mohl i v době uzavření škol absolvovat hodiny s panem profesorem Horákem z Pražské konzervatoře i dvakrát týdně přímo z domova. A tento týden jsem na Den dětí vystoupil na benefičním koncertě Jaroslava Svěceného pro FOD Klokánek v Libeňském zámku. Vystoupení před publikem jsem si po tak dlouhé době moc užil!

02.03.2020
Právě jsem se vrátil ze soutěže v německém Klingenthalu, která je určena českým a německým akordeonistům do 19 let. Jakožto loňský vítěz své věkové skupiny jsem letos nastupoval ve vyšší kategorii, kde jsem se poměřoval se staršími dětmi. Přesto jsem si přivezl nejen první místo ze své kategorie, ale i titul absolutního vítěze celé soutěže! Mám obrovskou radost, ale hned musím pokračovat v přípravě na další vystoupení, která mě čekají už příští víkend. Ještě o nich napíšu.

24.02.2020
Leden a únor pro mě byly hlavně ve znamení příprav na řadu soutěží a koncertů, které mě budou čekat v příštích týdnech. Kromě sólové přípravy jsem se hodně věnoval také komorní hře s Martinem Kotem, držitelem Zlatého oříšku z roku 2014. V lednu jsme spolu odehráli koncert v Hradci Králové, kam nás pozvala ZUŠ Střezina. Kromě toho jsme se společně zúčastnili regionálního kola německé mezinárodní soutěže Jugend musiziert. Udělalo nám velkou radost, že jsme získali plný počet bodů a postoupili do druhého kola, které se bude konat v březnu ve Varšavě. V nejbližší době nás také ještě čeká soutěž v německém Klingenthalu a hostování na koncertě Jaroslava Svěceného.

Generální partner

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

S podporou

Děkujeme všem,
kteří podporují
nadání a úspěchy
dětí České republiky!