Třída 5. C ZŠ a MŠ Pražská Znojmo

hudební třída

Zlatý oříšek jsme získali v roce 2017

Naše úspěchy:

Ahoj!
Jsme třída 5. C ze ZŠ a MŠ Pražská ve Znojmě a jsme neobyčejný třídní kolektiv 1. stupně základní školy.
V naší třídě se sešlo plno nadšených muzikantů a zpěváků, tanečníků, malířů a sportovců.
Zpíváme a hrajeme vše, co nás baví a co se nám líbí. Naše třída je jedna velká hudební kapela a při zpěvu se doprovázíme úplně sami.
Přímo ve třídě máme tři cimbály. S naší paní učitelkou Marcelou Přibylovou se učí 8 dětí hře na cimbál přímo ve třídě. Máme také houslisty, violoncellistu, basisty, bubeníky, flétnisty i děti, které hrají na klavír. I ve sportu nejsme pozadu. Jedna dívka ze třídy závodně plave, máme jednoho aktivního hokejistu a fotbalistu.
Od 3. třídy natáčíme i v nahrávacím studiu, nahráli jsme a nazpívali několik písniček a videoklipů, věnovali jsme písničku naší škole jako poděkování všem. Zazpívali jsme si ji se zpěvákem Voxelem nazvali jsme ji Díky!
Často vystupujeme na veřejnosti a pořádáme koncerty. Složili jsme text na písničku od Ewy Farne a nahráli jsme hymnu pro společnost dračích lodí. S touto hymnou jsme zahajovali neoficiální mezinárodní mistrovství dračích lodí a tato písnička provází akce dračích lodí po celé ČR.
Účastnili jsme se charitativního koncertu pro nemocného pětiletého Míšu, kterému jsme se složili na finanční dar a na velkého plyšového medvěda. Setkali jsme se i s Tomášem Klusem. Vystupovali jsme na charitativní akci Znojemsko na dřeň, určené pro Nadaci transplantace kostní dřeně, v Jihomoravském muzeu ve Znojmě jsme účinkovali v hudební stezce pro žáky znojemských škol nazvané Putování muzeem za hudebním nástrojem, pořádáme koncerty pro seniory i mateřské školy.
Baví nás učit se, tvořit, vymýšlet, vyrábět a sportovat. V naší třídě není o moderní vyučování nouze. Sami sestavujeme prezentace na počítači do vyučovacích hodin a sami také dokážeme řídit výuku v různých předmětech. (Samozřejmě pod dohledem paní učitelky ☺) Jsme účastníky projetu Tady jsme doma Národního ústavu lidové kultury.

Generální partner

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

S podporou

Děkujeme všem,
kteří podporují
nadání a úspěchy
dětí České republiky!