Vít Špalek

stolní tenis

Zlatý oříšek jsem získal v roce 2017

Moje úspěchy:

Jako handicapovaný sportovec soutěží se zdravými dětmi, kde dosáhl vynikajících úspěchů. Krajský přeborník Karlovarského kraje, několika násobný medailista Karlovarského kraje, jako jediný handicapovaný sportovec z České republiky se kvalifikoval na Olympiádu dětí a mládeže do Brna 2017, kde se umístil mezi nejlepšími stolními tenisty na 17. místě z 24 účastníků.V roce 2015 se umístil v žebříčku Karlovarského kraje na 1 mladšího žactva a v republikovém žebříčku na 21.místě. V roce 2016 a 2017 skončil v Karlovarském Kraji na 2. místě ve starším žactvu. Získal 1. místo ve čtyřhře na krajském přeboru jednotlivců staršího žactva a 2. místo v jednotlivcích. V roce 2017 je na začátku sezóny v republikovým žebříčku na 30. místě staršího žactva, kde se zúčastňuje republikového turnaje okolo 130 nejlepších stolních tenistů ČR. V roce 2016 byl vybrán a zvítězil v anketě Talent roku 5-9 tříd všech základních škol ČR, Kde předsedkyní komise byla olympijská medailistka Šárka Strachová (Záhrobská). V roce 2016 zvítězil v anketě sportovec Roku Karlovarského kraje,jako handicapovaný. Ve třinácti letech v roce 2017 byl zařazen do reprezentace mužů handicapovaných stolních tenistů.

2018 - Podařilo mi se probojovat na MČR staršího žactva, kde jsem skonči na děleném 40. - 48. místě z 56 nejlepších stolních tenistů ČR. V květnu jsem se zúčastnil mezinárodního turnaje ve Slovinském Laško, kde jsem sbíral zkušenosti mezi handicapovanými muži. Nepodařilo se mi postoupit ze skupiny do závěrečných bojů. Tímto jsem ukončil sezonu a pomalu jsem se začal přes léto intenzivně připravovat na další sezónu. Celé léto jsem trénoval 6 x týdně a někdy i 2 x denně, tak abych byl dobře připravený. Po tvrdé letní přípravě se mi udělal od malé protézy otlak a museli jsme si odpočinout a vyrobit novou protézu. To trvalo celý měsíc. S malou protézou jsem absolvoval v září mezinárodní turnaj Czech open Ostrava, kde jsem těsně prohrál 5 zápasů 3:2 a nepostoupil jsem do dalších bojů o medaile. Ale potvrdil jsem stoupající výkonnost a pomalu se ve svém nízkém věku přibližuji k tem nejlepším světovým hráčům. bohužel na turnaji v zápalu boje jsem si natáhl podkolení šlachu a nemohl jsem tři týdny trénovat. Po doléčení se mi zase udělal na ruce zánět v zápěstí a nemohl jsem zase trénovat tři týdny. V prosinci 2018 jsem začal trénovat a odletěl jsem na turnaj do Kostariky, kde jsem ve skupině jednou vyhrál a dvakrát těsně prohrál a nepostoupil jsem do závěrečných bojů. Ukázalo se, že jsem měl nejtěžší skupinu, kdy oba moji soupeři získali medaile. Tím jsem završil rok 2018 s nadějí, že i přes můj nízký věk se výkonnostně přibližuji k těm nejlepším.

0 -

2018 - 11.2.2018 jsem se zúčastnil Krajského přeboru Karlovarského kraje, kde jsem skončil v jednotlivcích na 2. místě, ve čtyřhře jsem se s kamarádem stal krajský přeborník a ve smíšené čtyřhře jsem skončil na 3 .místě. Dále jsem se zúčastnil Krajského přeboru Karlovarského kraje dorostu, kde jsem v mixu skončil na 2. místě a ve čtyřhře kluků jsem byl také na 2. místě. v soutěži jednotlivců jsem prohrál jen s pozdějším vítězem. 16.2.2018 jedu na celorepublikový bodovací turnaj mládeže, kde chci potvrdit umístěním nominaci na mistrovství republiky, což je můj největší letošní cíl.

Co právě dělám?

18.02.2019
Tak bohužel se mi moc neulevilo a nemohl jsem startovat na krajském přeboru Karlovarského kraje v dorostencích. Raději jsem chřipku doléčil. Chtěl jsem si odvézt medaili, ale zdraví mi to nedovolilo. Dneska mi je už dobře a mám týden jarní prázdniny, tak mi trenér naordinoval každý den trénink. Dopoledne trénuji hodinu a půl servis a odpoledne jezdím na dvě a půl hodiny do Františkových lázních. Tak že ještě jednou posílám všem Zlatým oříškům pozdrav.

15.02.2019
Momentálně se připravuji na Krajský přebor Karlovarského kraje, který se koná 16.2.2018. Přepadla mě chřipka, tak doufám, že zítra budu trochu fit. V březnu jedu do Italského Lignana na turnaj handicapovaných, kde chci získat nějaké body do světového žebříčku. Tak mi držte všichni fanoušci palce.

Generální partner

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

S podporou

Děkujeme všem,
kteří podporují
nadání a úspěchy
dětí České republiky!