Jakub Jenšovský

fotografování

Nominaci jsem získal v roce 2017

Moje úspěchy:

pravidelné psaní článků do městského zpravodaje. umísťování mých fotografií v městských soutěžích, 1. místo v mezinárodní soutěži (moji fotografii vybrali z celkem cca 1000 fotografií).

Dále fotografuji různé akce a mé jméno je čím dál více žádáno, ať na svatby, firemní akce, anebo na samotné portréty. Dále jsem zapojen do další soutěže od sohl.cz, kde zatím držím první místo v internetové anketě, a poté jsem i zapojen ve Fotograf roku...

2020 - 1. místo v kategorii I ty jsi filmařem (školní tým) v mezinárodním festivalu Febiofest

2019 - 2. místo ve foto soutěži Horní Labe ve fotografii

2018 - 4. místo v soutěži Fotograf roku 2018 (VI. kolo - téma Svět zvířat - kategorie juniorů)

2017 - 1. místo v mezinárodní soutěži - Vyfoť si své město - (Bensheim)

2018 - 1. místo ve fotografické soutěži TISKAČKA.cz hledá talent (téma - Krmítka a krmelce)

2018 - 8. místo v soutěži Fotograf roku 2018 (II. kolo - téma Portrét - kategorie juniorů)

2017 - 8. místo v soutěži Fotograf roku 2017 (IX. kolo - Divoká příroda inspiruje - kategorie juniorů)

2017 - Dvakrát 2. místo ve fotosoutěži Horní Labe ve fotografii (Cena starostů a Cena veřejnosti)

Co právě dělám?

02.03.2021
Moje práce se dále rozvíjí, ač to tak nevypadá, tak stále jsem aktivní.
Stále spolupracuji s novinami - jako je městský zpravodaj, tak i Deník. Nově píšu a fotím i do školního časopisu theblue.cz.

Nicméně se nyní nevěnuji pouze fotografování a psaní článků, ale moje portfolio profesí se rozšířilo ještě o video a film. Dokonce jsme v září loňského roku jako školní tým vyhráli první místo v druhém nejprestižnějším festivalu v ČR, a to Febiofestu. Účastním se i natáčení různých filmů a soutěží. Například minulou neděli jsem hrál kompars ve filmu Poslední závod.

Postupně zjišťuji, že novinařina a film jsou věci, které mně v životě dělají šťastným a které chci v životě doopravdy dělat.

A jaké byly moje první pocity při vítězství Febiofestu?

Kdyby mně někdo před pár lety řekl, že se budu procházet po červeném koberci a že budu mezi vítězi na druhém nejprestižnějším mezinárodním festivalu v ČR, a to Febiofestu, tak bych se mu zřejmě vysmál do obličeje. Nemožné se stalo ale skutečností. Společně s bandou lidí ze školy a učitelem jsme natočili skvělý mini film, který ocenila porota festivalu 1. místem v kategorii "I ty jsi filmařem."
Najednou jsem se tedy ocitnul na slavnostním zakončení festivalu, kde nás čekala ta “slavná” cesta po červeném koberci, rozhovor, několik fotografů a kameramanů a předávání ceny. Sice to nebylo jako v Hollywoodu, ale bylo to neuvěřitelný.

Odkaz: https://youtu.be/vCILL0s38Vg

Vyjádření poroty k filmu: “Porota ocenila odvahu vyprávět každodenní realitu řady z nás se sebereflexí. Rytmicky podaná satira nastavuje zrcadlo naší společnosti s lehkým humorem. Film ukazuje, že ekologický a udržitelný život je skryt v jednoduchosti. Skvělá práce!”

01.02.2019
Mojí tvorbu lze nyní sledovat na mých nových webových stránkách - https://jjensovskyjakuba.wixsite.com/fotograf !
Jako ukázku mé tvorby přikládám pár fotografií :)

01.02.2019
Nebojte se, neusnul jsem na vavřínech, ba naopak!
V poslední době se fotografování věnuji zcela naplno, protože studuji mediální komunikace na SOŠ pro administrativu EU v Praze, kde jsem se také stal prvním školním fotografem. Má spolupráce je stále s Krkonošským deníkem a nyní s novým vedením IC Hostinné, ale spolupráci bych chtěl v následující době trochu obohatit. Fotografování mě stále naplňuje, proto nyní dostávám stále čím dál více nabídek na fotografování portrétů, svateb i zákaznické fotografie. Před Vánoci jsem fotografoval dokonce i fotografii pro město Hostinné, která následně byla použita k propagaci a i na billboardy.

23.05.2018
Obdržel jsem 4. místo v soutěži Fotograf roku 2018 (téma - Svět zvířat / kategorie juniorů / VI. kolo)! Následně byla fotografie otištěna v časopise FotoVideo (červen 2018).

10.05.2018
Dne 2. května 2018 jste mě mohli zahlédnout v pořadu Planeta YÓ, kterou odvysílala stanice ČT :D.

Zde níže se nachází odkaz na můj rozhovor.

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10315711050-planeta-yo/218553117690001/obsah/617403-host-zlaty-orisek-jakub-jensovsky

10.05.2018
Mé fotografii v GALERIÍCH JUNIOR v soutěži Fotograf roku. Jedna na téma Portrét a další na téma Jídlo chutné i krásné.

Více na mé osobní stránce v této soutěži - http://fotografroku.ifotovideo.cz/osobni-stranka/28228/.

Moji tvorbu můžete také sledovat na mých oficiálních stránkách - https://jjensovskyjakuba.wixsite.com/photographer

25.03.2018
Nyní byly vyhlášené výsledky II. kola s názvem Portrét soutěže Fotograf roku. A já získal opět 8. místo v kategorii junior. Znovu mě potěšilo, že jsem dosáhl takto krásného umístění.

19.03.2018
V sobotu 17. 3. 2018 jsem se mohl zúčastnit skvělého natáčení v České televizi v Praze, natáčení Planety YÓ. Znovu jsem si vyzkoušel stát před kamerami a opět jsem nakoukl do zákulisí televize. Bylo mně potěšením být mezi tak skvělým televizním týmem, všichni tam byli skvělí! Jak režisér Lumír Olšovský, tak i moderátoři Ondřej Havel a Tomáš Kyselka, ale i ostatní! Doufám, že za nedlouho budu mít opět možnost něco podobného natáčet!

,,Čím častěji stojím před kamerami, tím chci více pracovat v TV!

J. J.

07.03.2018
Již minulý rok jsem se zapojil do soutěže Fotograf roku, kde jsem prozatím získal 8. místo v IX. kole pro rok 2017 s názvem Divoká příroda inspiruje (kategorie juniorů).
Teď ale běží další ročník a další kola. Nyní běží již VI. kolo pro rok 2018 s názvem Svět zvířat. A ihned na začátku kola jsem měl menší úspěchy, mé fotografie se objevily na úvodní stránce soutěže, a to dokonce dvakrát (v týdnu od 5. do 11. 3. 2018 a od 19. do 25.3. 2018). Je to pro mě potěšením, že vybrali mé fotografie za zdařilé a zařadili je mezi čtyři fotografie na úvodní stránce, které se obměňují každý týden!

Generální partner

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

S podporou

Děkujeme všem,
kteří podporují
nadání a úspěchy
dětí České republiky!