Jiří Vala

matematika, astronomie, fyzika, hra na housle

Zlatý oříšek jsem získal v roce 2014

Moje úspěchy:

Postup na Mezinárodní astronomickou olympiádu (z 1.místa na celostátním soutěžním soustředění, IAO se bude konat 12.-21.10. v Kyrgyzstánu),2x 1. místo v krajském kole (kat. CD i EF) a 5. místo v celostátním kole (kat. EF) Astronomické olympiády, 2. místo v celostátním matematickém korespondenčním semináři KOKOS, 4. místo v celostátním fyzikálním korespondenčním semináři VÝFUK, 5. místo v celostátním matematickém korespondenčním semináři PIKOMAT, 1. místo v krajském a 3. místo v celostátním pořadí týmové matematické soutěže MASO, 1. místo v okresním kole a 3. místo v krajském kole matematické olympiády (kat.Z9), 1. místo v okresním kole matematické olympiády (kat.Z8), 1. místo v krajském kole komorních souborů s převahou smyčcových nástrojů, 2. místo v okresním kole hry na housle, 3x 1. místo v okresním kole týmové středoškolské soutěži PISQWORKY (r. 2012 i 2013-2x) 2x 1. místo v okresním kole soutěže Matematický klokan (2013 i 2014: kat. Kadet) 1. místo v okresním kole soutěže Přírodovědný klokan (kat. Kadet), 1. místo v okresním kole Pythagoriády, 2. a 3. místo v okresním kole fyzikální olympiády (kat. F, E)

2018 - Bronzová medaile z Mezinárodní olympiády v astronomii a astrofyzice (IOAA) z čínského Pekingu

2018 - Mistr ČR v backgammonu dvojic

2017 - Bronzová medaile z Mezinárodní olympiády v astronomii a astrofyzice (IOAA) z Thajska

2016 - Čestné uznání z Mezinárodní olympiády v astronomii a astrofyzice (IOAA) z Indie

2015 - Stříbrná medaile na Mezinárodní astronomické olympiádě z ruské Kazani

2015 - 2. místo na MČR v backgammonu online

2015 - postup na Mezinárodní astronomickou olympiádu do Ruska

2014 - Bronzová medaile na Mezinárodní astronomické olympiádě z Kyrgyzstánu

Co právě dělám?

16.08.2015
Ahoj všem, po dvou měsících opět píšu další zprávu, dnes se to bude týkat zejména deskové hry backgammon. Na MČR online jsem nakonec obsadil 2. místo (http://backgammon.cz/mcr/619-mcr-finale-vitez-2015)- jedná se o můj první velký úspěch na backgammonové scéně. Účastnil jsem se také turnaje na festivalu deskových her Czech open v Pardubicích. Turnaj se mi bohužel nepovedl a obsadil jsem až 20. místo. Náladu jsem si ale vylepšil 1. srpna ve Zruči nad Sázavou, kde jsem zvítězil ve dvou turnajích a obsadil konečné 2. místo (http://backgammon.cz/turnaje/625-ctyrboj-2015)
V posledních dnech jsem celkem odpočíval, ale nyní mám už dost energie na přípravu na mezinárodní olympiádu. Mějte se krásně! S pozdravem Jirka

12.06.2015
Ahoj všem, tak opět po měsíci píšu zprávu o mých soutěžích: Na celostátním kole Astronomické olympiády v kategorii CD jsem se umístil na 2. místě pouhé 2 body za vítězkou. Díky tomuto umístění jsem se dostal na výběrové soustředění, které jsem vyhrál! Poletím tedy do ruského Tatarstánu na XX. Mezinárodní Astronomickou olympiádu, která se uskuteční 15.-23. října. Mé prázdniny nakonec budou probíhat v duchu přípravy na soutěž.

Ještě doplňuji výsledky z MČR v backgammonu, které jsou také pozitivní. Po 24 kolech mám bilanci 15 výher, 8 porážek, 1 bye a v soutěži už nás je jen 5 nejlepších. Velmi doufám v to, že bych mohl vystoupit \"na bednu\" :-) Snad se mi to podaří (výsledky najdete na http://www.ftbgsystem.com/t/1036)

A vám všem přeji příjemný zbytek školního roku a krásné prožití letních prázdnin! Mějte se krásně! S pozdravem Jirka.

09.05.2015
Ahoj všem...po třech měsících opět píši o soutěžích a akcích, kterých jsem se zúčastnil v únoru, březnu a dubnu. Jelikož je toho hodně, tak to rozdělím na dvě zprávy.
Začnu slíbenými výsledky soutěží z minulé zprávy: v matematické olympiádě v kategorii A jsem nebyl příliš úspěšný, ale v astronomické olympiádě v kategorii AB to už bylo lepší: skončil jsem 16. v celostátním pořadí. Bohužel do finále postupovalo 15 nejlepších, takže mi postup unikl opravdu o vlásek.

V únoru jsem měl na programu zeměpisnou olympiádu, ve které jsem skončil 8. v krajském kole (v kategorii D-střední školy), dál postupovali 3 nejlepší z kraje.

Po zápolení v kategoriích pro maturanty jsem se pustil do soutěží v \"mých\" kategoriích. A úspěšně! V astronomciké olympiádě (kat.CD) jsem vyhrál krajské kolo a postupuji do celostátního, jenž se uskuteční 14.-15. května. V matematické olympiádě (kat.C) jsem rovněž vyhrál krajské kolo a s plným počtem bodů jsem byl vybrán na soustředění nejlepších řešitelů do Jevíčka (26.5.-2.6.). Dál jsem se účastnil fyzikální olympiády (kat.D), výsledky ale ještě nevím.

Po fyzikální olympiádě jsem jel na devítidenní soustředění matematického semináře PRASE (pořádané MFF UK). Bylo opravdu vynikající, poznal jsem nové lidi a dozvěděl jsem se spoustu nových věcí z matematiky. Snad mě vyberou i na příští soustředění. A nakonec ještě výsledky z MČR v backgammonu online-po 18 kolech mám kladnou bilanci 12 výher a 6 proher (hraje se systémem na 10 proher) a skončím nejhůře na 9. místě. Věřím, že bych se mohl umístit v TOP 5 (průběžné výsledky viz. http://www.ftbgsystem.com/t/1036). Tak snad se to podaří. Mějte se krásně! S pozdravem Jirka.

02.02.2015
Ahoj všem...napíši zde pár slov o událostech, které se přihodily v lednu:
Tak především to byla skvělá tisková konference v Praze, moc se mi líbila. Dál jsem se účastnil Matematické olympiády- krajského kola kategorie A (pro maturanty) a školního kola kategorie C, kde jsem získal plný počet bodů a postupuju do kraje. Výsledky z \"Áčka\" se dozvím až na konci února.

Také už se rozběhlo krajské kolo Astronomické olympiády, uzavřena je kategorie AB (opět pro maturanty), výsledky se dozvím taky na konci února. Naopak už znám výsledky z korespondenčního semináře PRASE, kde jsem 18. po podzimní části (http://mks.mff.cuni.cz/), takže mě snad pozvou na jarní soustředění. A taky bylo odstartováno MČR v deskové hře backgammon- online- zatím si vedu skvěle- po 5 zápasech mám na kontě 5 výher a 0 proher...ale turnaj bude ještě dlouhý :-)(průběžné výsledky viz.http://www.ftbgsystem.com/t/1036 a http://www.backgammon.cz/mcr). V únoru mě čeká Zeměpisná olympiáda a jarní prázdniny, takže si snad alespoň trochu odpočinu :-). Mějte se krásně. S pozdravem Jirka.

Generální partner

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

S podporou

Děkujeme všem,
kteří podporují
nadání a úspěchy
dětí České republiky!