Martin Kot

Hra na akordeon

Zlatý oříšek jsem získal v roce 2014

Moje úspěchy:

Rok 2014
říjen:
Sólové vystoupení s Filharmonií Brno
září:
Sólové vystoupení na Svatováclavském koncertu Václava Hudečka - Palác Žofín Praha
Sólové vystoupení - EuroParty Plzeň
červenec:
Sólové vystoupení \\\"Koncert mladých geniů\\\" Hudební festival Znojmo
červen:
Převzetí ocenění nejlepších žáků základních škol a reprezentaci Napajedel od starostky města.
květen:
Evropské finále soutěže Eurovision Young Musicians Kolín nad Rýnem - soutěžní vystoupení za doprovodu orchestru WDR před Kolínskou katedrálou, koncert v přímém přenosu odvysílala ČT
duben:
Mezinárodní akordeonová soutěž Ostrava - 1. místo
únor:
Národní kolo soutěže Eurovision Young Musicians Praha, Kavčí Hory - 1. místo
Přijetí a ocenění Martina hejtmanem Zlínského kraje
leden:
Hry VI. zimní olympiády dětí a mládeže ČR - Kraj Vysočina - 1. místo
ROK 2013
prosinec:
Mezinárodní akordeonová soutěž polský Przemysl - 4. místo
červen:
Převzetí ocenění nejlepších žáků základních škol od starostky města Napajedla
květen:
Ústřední kolo soutěže ZUŠ Pardubice - 1. místo, Cena pro absolutního vítěze mladší kategorie, Cena za mimořádný výkon
duben:
Mezinárodní akordeonová soutěž chorvatská Pula - 1. místo, Zlatý pohár vítězů
Mezinárodní akordeonová soutěž Ostrava - 1. místo, absolutní vítěz soutěže

Co právě dělám?

31.12.2020
Ahoj všichni, po delší době posílám update svých aktivit.
V září jsem obdržel pozvání si zahrát na třech koncertech pořádaných mezinárodním hudebním festivalem Mladá Praha, kde jsem vystoupil jako první akordeonista v historii festivalu.
Zúčastnil jsem se také třech online soutěží. Na konci roku 2020 jsem vybojoval v kategorii do 18 let vynikající 2. místo na jubilejním 70. ročníku celosvětové akordeonové soutěže Trophée Mondial de l'Accordéon 2020 Online (CMA) - jedna z největších světových soutěží pro akordeon. Účast čítala 750 hráčů z celého světa ve dvaceti kategoriích.Prvním místem jsem byl také oceněn na soutěži VIVO International Music Competition New York se ziskem maximálního počtu bodů a speciální ceny poroty. Velmi mne těší, že jsem i na poslední soutěži, které jsem se účastnil, obdržel taktéž první cenu. Jednalo se o Danubia Talents International Music Competition Budapest 2020 Online. Zde jsem také získal speciální ocenění Junior Prize 2020.
Hezký zbytek svátků

20.04.2020
Ahoj, posílám k přečtení odkaz k článku publikovaný na portále Opera Plus.

https://operaplus.cz/seznamte-se-martin-kot/?pa=2

15.03.2020
Ahoj všichni,
ozývám se po delší době. O letních prázdninách jsem reprezentoval ČR na světové soutěži CIA v Číně, kde jsem se probojoval do finálového kola, což byl velký úspěch. V září jsem skončil devátý na další světové soutěži PIF Castelfidardo, Itálie. V nabité konkurenci jsem byl pouhých půl bodu od stupně vítězů. Na podzimních Mezinárodních akordeonových dnech jsem obdržel Cenu Milana Bláhy pro nejlepšího českého účastníka a dvě první místa. V sólové a komorní hře s Viktorem Stockerem. Spolu jsme odehráli i několik večerních koncertů. V září jsem měl tu čest jako první akordeonista vystoupit na jednom z největších mezinárodních hudebních festivalů, Festival Dvořákova Praha. Vypadá to, že tato sezona skončí předčasně. Veškeré akce byli totiž kvůli viru zrušeny. Nezbývá než cvičit nový repertoár.

29.05.2019
Ahoj,
poslední víkend v květnu jsem se zúčastnil soutěže v Portugalsku.
Domů jsem si přivezl 2. místo.
Nyní se chystám na koncert na Pražské konzervatoři, kde vystoupím s akordeonovým skladatelem Franckem Angelisem z Francie. Dále hraji v Mikulově a Zlíně. Nejvíce se těším na vystoupení s houslovým virtuosem Jaroslavem Svěceným (24.6.-Praha).

01.05.2019
Ahoj všichni, 28.4. jsem obsadil 2.místo na mezinárodní soutěži v belgickém Monsu. Ceny si velmi vážím, protože má kategorie byla plná vynikajících hráčů z celé Evropy včetně Kazachstánu.

14.04.2019
Čau všichni,
v pátek 12.4.jsem se zúčastnil Mezinárodní soutěže v Ostravě, kde jsem obsadil 1.místo. Za dva týdny odjíždím do belgického Monsu, kde mne čeká další soutěž.
Zatím ahoj , Martin

17.03.2019
Ahoj,
v listopadu minulého roku jsem koncertoval na akordeonovém festivalu ve Stockholmu. Poté jsem se začal připravovat na následující soutěže a koncerty. V únoru jsem vyhrál mezinárodní soutěž ve Vídni a v březnu v německém Klingethálu. 4.3. jsem odehrál svůj recitál na festivalu Preludium Aloise Motýla v Šumperku. Koncert se povedl. Nyní se připravuji na soutěž v Belgii,Portugalsku, Ostravě a Číně.
Aktuálně mne můžete slyšet 19.3. v Praze-Běchovicích.
Zdraví MK
https://klasikaplus.cz/aktuality/item/979-martin-kot-z-prazske-konzervatore-vyhral-akordeonovou-soutez-ve-vidni

31.10.2018
Nazdar,
přidávám update mých posledních dnů. V době od 25.-28. 10. se konala Mezinárodní akordeonová soutěž v Praze, kde jsem obsadil v kategorii do 17 let druhé místo, od první příčky mě dělilo jen 0,2 bodu. Dnes jsem otevíral svým vystoupením vernisáž v Krajské knihovně Františka Bartoše ve Zlíně. Zanedlouho mne čekájí 2 koncerty ve Švédsku. Po novém roce se chystám do Rakouska, Německa, Belgie, Litvy, Chorvatska a Portugalska na mezinárodní soutěže. Velmi mne potěšila nabídka ČT pro natáčení hudebního pořadu. Zatím Čau Martin Kot

16.06.2018
Čauky, o víkendu jsem se vrátil z mezinárodní soutěže v portugalské Alcobace, odkud jsem si přivezl druhé místo. Další akordeonové povinnosti mne čekají až na konci prázdnin v Třeboni, kam jezdím každým rokem na akordeonové kurzy. Teď si chci trošku od nástroje oddáchnout.
Zatím Ahoj

15.04.2018
Ahoj,
v první polovině dubna jsem se zúčastnil 2 mezinárodních soutěží, konkrétně v německem Trossingenu a Ostravě. Těší mne, že jsem na obou soutěžích obsadil 1.místo. Na konci března jsem si také zahrál na koncertě pořádaném kytaristou Lubomírem Brabcem v Emauzském klášteře, vystoupení se povedlo.
V červnu mne čeká soutěž v Portugalsku.
Zdraví Martin

21.02.2018
Zdravím všechny, mám za sebou úspěšně zvládnuté zkoušky na Pražskou konzervatoř, na které budu od příštího školního roku studovat.
V brzké době mě čeká konkurz s Českou filharmonií, koncert s kytaristou Lubomírem Bracem a vystoupení v Senátu ČR. Dále také soutěže jak v ČR(Ostrava, Praha) tak v zahraničí (Portugalsko,Litva, Chorvatsko,...)
Ahoj Martin

09.11.2017
Ahoj,
o víkendu jsem se zúčastnil Mezinárodní soutěže v Praze, kde jsem obdrežel první místo v mé kategorii a zároveň jsem se stal nejlepším českým účastnikem. Ve své kategorii jsem se setkal s 22 konkurenty z 8 zemí světa, včetně Turecka, což je na soutěžích neobvyklé. Mám také další skvělou zprávu-příští podzim budu koncertovat ve Švédsku, na což se hodně těším. Momentálně nacvičuji nové skladby na další rok. V lednu mne čekají přijímačky na Pražskou konzervatoř. Zatím čau

20.09.2017
Čau všichni,
právě jsem se vrátil z mezinárodní soutěže v Itálii. Soutěž patří mezi nejprestižnější na světě, a proto mne hodně těší získané 4.místo. V kategorii, ve které jsem soutěžil, byli soupeři z celé Evropy. Mezi nimi byli i Portugalci, kterým jsem oplatil porážku z předchozí soutěže v Portugalsku. Začínám trénovat nové skladby na další rok a v listopadu mne ještě čeká velká soutěž v Praze.
Ahoj Martin

03.09.2017
Všechny zdravím, v krátkosti vám píšu, co je u mne nového.
V červnu jsem se vrátil z mezinárodní soutěže v Portugalsku, kde jsem skončil bramborový. Momentálně se připravuji na soutěž v Itálii, která se koná v půlce září v Castelfidardu. Soutěžní program jsem zdokonalil na prázdninových Třeboňských interpretačních kurzech. Doufám, že přivezu pěkné umístění. Zatím ahoj

01.05.2017
Ahoj,
aktuálně jsem se zúčastnil dvou mezinárodních soutěží v Trossingenu a Ostravě, kde jsem shodně obsadil 1. místa. Zítra mne čeká koncert v Praze, který je věnován nedožitému výročí Milana Bláhy, což byl přední český akordeonový skladatel. Mějte se fajn, čau Martin

09.04.2017
Ahoj,
omlouvám se, že jsem se delší dobu neozval. Mám za sebou několik dalších úspěchů. V roce 2015 jsem v listopadu zíkal zlaté pásmo v Mezinárodních akordeonových dnech v Praze, které jsem obhájil i tento rok. Také jsem byl pozván, abych si opět zahrál na koncertě Václava Hudečka v únoru 2016, kterého si velmi vážím. Týden po koncertě jsem jel soutěžit do Vídně, kde jsem se stal vítězem v mé kategorii a vítězství se mi podařilo obhájit i letošní rok. Za měsíc po té jsem vyrazil do Gyoru na soutěž ArtDuo, kde skončil první. Na konci dubna jsem se zúčastnil akordeonových soutěží v chorvatské Pule a Ostravě, kde jsem obdržel 1. místa. Následovalo mistrovství ČR. Tam jsem se stal absolutním vítězem celé soutěže. O prázdninách jsem se zúčastnil akordeonových kurzů v Třeboni, kde jsem se zdokonaloval na další sezonu. V listopadu jsem se umístil 3. na Mezinárodní soutěži v Popradu,a o měsíc později jsem zopakoval stejné umístění na Mezinárodní soutěži v polském Przemyslu. Tento rok jsem si zahrál na Novoročním koncertě ve Zlíně s Filharmonií Bohuslava Martinů. Před týdnem jsem se vrátil ze soutěže ve Vilniusu, kde jsem skončil těsně pod stupni vítězů.
Letošní program mám dále velmi bohatý. Čekají mne soutěže v německém Trossingenu, Ostravě, portugalské Alcobace a v italském Castelfidardu.
Držte mi palce, čau

24.05.2015
Dobrý den, všichni,
dne 1.května jsem soutěžil na mezinárodní akordeonové soutěži v Sarajevu. Soutěže se zúčastnilo 12 zemí Evropy. Jsem rád, že jsem zde obsadil 1. místo. Návštěvu města všem doporučuji.
Ahoj Martin

27.04.2015
Ahojte všichni, na začátku měsíce dubna jsem se zúčastnil Mezinárodní akordeonové soutěže v Ostravě. Kde jsem se stal nejen laureátem své kategorie, ale i absolutním vítězem celé soutěže. Moc mne potěšilo, že jsem obdržel od francouzského a polského porotce plný počet bodů. Za tři dny odjíždím na Accordion art Sarajevo. Držte mi palečky. :-D
Martin

08.02.2015
Ahoj,dne 27.1.jsem hrál na koncertu \"A la francaise\" s Václavem Hudečkem na Pražské konzervatoři. Koncert se mi povedl. Nyní se připravuji na mezinárodní soutěže v Ostravě a Sarajevu.

Generální partner

Hlavní partner

Partneři

Mediální partneři

S podporou

Děkujeme všem,
kteří podporují
nadání a úspěchy
dětí České republiky!